Ειδήσεις

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Στυλίδας σε όσους συνέβαλαν στην αναζήτηση ηλικιωμένου


Με την κακή συγκυρία της εξαφάνισης του άτυχου γέροντα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης τον κύριο Καμμένο που ανταποκρίθηκε   στο αίτημά μας και τους αξιωματικούς που πέταξαν το ελικόπτερο στη Σπαρτιά. Την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον κύριο Αποστολόπουλο και τον κύριο Πάππο. Ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία, αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολίτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, είδα μικρούς σε ηλικία, ηγήτορες με στολή ή πολίτες με σπουδαία χαρακτηριστικά. Ακούραστους εθελοντές και ένστολους να τρέχουν πάνω κάτω με αυταπάρνηση στα κακοτράχαλα σημεία ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτών που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Βεβαίως, μου έκανε απίστευτη εντύπωση πως μαζί με τους νέους και μεγαλύτερους άντρες του χωριού πρωτοστάτησαν στην έρευνα όλοι οι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται εκεί και όχι έτσι για τα μάτια του κόσμου, αυτοί χωρίς άρβυλα που είχαμε εμείς, έμπαιναν μαζί με τους υπόλοιπους στα δύσκολα σημεία στα βάτα που το βράδυ ιδιαίτερα έχει κόστος σε πόνο.

Είδα και εθαύμασα, κάτι η συγκίνηση για το μπάρμπα-Μήτσο, κάτι ο θαυμασμός για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους συμπολίτες, το μήνυμα ότι για να φέρονται έτσι οι «ξένοι» το χωριό παρόλη την κρίση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μπράβο πρόεδρε! Φούσκωσα από υπηρηφάνεια γιατί είμαι Έλληνας. Μπάρμπα-Μήτσο εύχομαι να σε βρούμε σε αυτή τη διάσταση, αν όχι καλή αντάμωση.

Ναι το θυμάμαι πριν έξι χρόνια στην Άνω Σπαρτιά όταν είχα έρθει για πρώτη φορά υποψήφιος, ήσουνα έξω από το χωριό και με περίμενες να μου σφίξεις το χέρι.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα των Σωματείων ΛΑΡΚΟ με θέμα «Πορεία ΛΑΡΚΟ και εξελίξεις»
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη των μελών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στο Μουσείο Θηβών