Ειδήσεις

Ε65: Για καθυστερήσεις στο Λαμία-Ξυνιάδα μιλά το ΤΕΕ Αν. Στερεάς


Το ΤΕΕ Ανατ.Στερεάς Ελλάδας πιέζει για να ξεκινήσει η κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση Star Κεντρικής Ελλάδας ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατ.Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Λυκόπουλος, έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί παράγοντες και βουλευτές του Νομού αλλά δεν είναι σε θέση να δώσουν συγκεκριμένη απάντηση.

Ο κ. Λυκόπουλος μίλησε για έλλειψη αποφασιστικότητας από πλευράς της Κυβέρνησης για να ξεκινήσει το έργο. Σχετικά με το τμήμα μίλησε ότι θα λειτουργήσει και σαν Περιφερειακός για τη Λαμία και βολεύει και την κατεύθυνση προς Καρπενήσι. Αναγνώρισε το γραφειοκρατικό κυκεώνα σχετικά με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ωστόσο μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις.

Για το Λαμία-Ξυνιάδα δήλωσε πως επισκέφθηκε τα εργοτάξια και πως από το 52χλμ και μέχρι τα Τρίκαλα το τμήμα είναι έτοιμο κατά 100% και τα υπόλοιπα 20χλμ (σ.σ. από εκεί που ξεκινά ο δρόμος στην Ξυνιάδα και μέχρι το 52χλμ) είναι στο 90%.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Ξυνιάδας με τις απαλλοτριώσεις αλλά τα καλά νέα είναι ότι για μία ακόμα φορά η παραχωρησιούχος εταιρεία προέβη σε ενοικίαση των ακινήτων και ήδη δουλεύει σε αυτά.

Πηγή: ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Αναστάτωση στο Δήμο Στυλίδας από βλάβη στον αγωγό ύδρευσης
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις 7 ατόμων για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαμιέων