Ειδήσεις

Ε65: Μία ανάσα πριν το ΕΣΠΑ το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα


Η έγκριση του φακέλου για την ένταξη του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα στο Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο φυσικό αντικείμενο του αυτοκινητόδρομου Ε65 αναμένεται  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ  το επόμενο διάστημα προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατασκευές.

Το νότιο άκρο του οδικού άξονα είναι υπέρ-απαραίτητο για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου καθώς με αυτό το τμήμα θα συνδεθεί ο Ε65 με τον ΠΑΘΕ και θα έχει απρόσκοπτη και όχι αποσπασματική λειτουργία όπως συμβαίνει σήμερα.

Το κόστος του τμήματος έχει υπολογισθεί σε 310εκ.ευρώ και εντάσσεται στα πλαίσια της σύμβασης που υπεγράφη στα τέλη του 2013 και προβλέπει την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος εντός 3 ετών. Θα κατασκευαστεί από τον υπάρχον παραχωρησιούχο Κ/Ξ Κεντρική Οδός.

Με την πρόσθεση του νότιου τμήματος ο Ε65 θα εκτείνεται από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα έχοντας περίπου 110χλμ μήκος και ουσιαστικά θα βοηθήσει στο να πάψει να θεωρείται “τυφλός” ο αυτοκινητόδρομος. Να σημειώσουμε πως εδώ και 2 χρόνια τρέχουν τα έργα στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 1 έτος, τον Μάρτιο του 2017.

Το έργο στο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα, αναμένεται εφόσον ξεκινήσει εντός του 2016 να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Χαρακτηριστικά να πούμε πως η χρονοαπόσταση από την Καρδίτσα στην Αθήνα θα περιοριστεί σε λιγότερο από 3 ώρες ενώ θα υπάρχει γρήγορη σύνδεση των περιοχών του Δομοκού, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας με την Αθήνα.

ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο 31 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων