Ειδήσεις

Ημέρες Ζωοφιλίας τον Οκτώβριο στο Δήμο Λαμιέων


Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδος διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα «+υπάρχω: Ημέρες Ζωοφιλίας 2017» που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 30 Οκτωβρίου στην πόλη μας.

Οι «Ημέρες Ζωοφιλίας 2017» ξεκινούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου,στις 18:00 με εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στο ξενοδοχείο Σαμαράς με την μουσική επιμέλεια του Κώστα Νέλλα και των μαθητών του και στις 20:30 με τα εγκαίνια της ομαδικής «Εικαστικής εγκατάστασης» στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» και το «Μουσικό Αναλόγιο» του Άκη Δαβανέλλου και του Γιώργου Γκλάβα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:Αθανάσιος Ανδρούτσος, Νίκη Βλάχου, Βούλα Δασκαλοπούλου, Κώστας Κουτλής, Ντίνος Μιχελής, Γιάννης Οικονόμου, Μιχάλης Παναγιωτλαράς, Κερασιά Τουλάτου, Μπάμπης Τσέλος και Μιχάλης Χατζάκης ενώ φιλοξενούνται και συνθέσεις του Βασίλη Σίμου από τη δεκαετία του ’70. Θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 30 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι 18:00 έως 21:00, καθημερινά εκτός Κυριακής, ενώ τα πρωινά θα είναι ανοικτά κατόπιν ραντεβού.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00με την τελετή απονομής βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίαςπου διοργάνωσε και επιμελήθηκε η εικαστικός Νίκη Βλάχου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος». Οι μελοποιήσεις των διακριθέντων ποιημάτων έγιναν από τον μουσικό Κώστα Νέλλα,ενώ αποσπάσματα θα απαγγείλουν η Βασιλική Μπούρα και ο Απόστολος Ρούσκας.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 11:00π.μ. – 12:00 θα γίνει ξενάγηση στο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Έφορο της Πινακοθήκης, Ιστορικό Τέχνης Έφη Παπαευθυμίου.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 19:00 – 21:00τις «Εύπλαστες δημιουργίες» από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και από 20:00 έως 20:30 τη θεατρική διασκευή του μύθου «Ο λαγός και η χελώνα» από τον Μιχάλη Χατζάκη.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα γίνει από 12:00 έως 13:30 επίδειξη Frisbee&dogtricksαπό την προπονήτρια agilityΧρυσούλα Χασάπη στο χώρο των εγκαταστάσεων τένις,που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγίας Παρασκευής και Θάνου Λειβαδίτη, ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από 18:00 έως 20:00 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς το εικαστικό δρώμενο της Νίκης Βλάχου και του Θανάση Ανδρούτσου «Ζωογονία» με τη συμμετοχή του Οικοτροφείου Λαμίας «Γλαύκος».

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίουαπό 18:00 έως 20:00, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων θα παρουσιάσουν στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς «Ζωοφιλικά παιχνίδια και δράσεις»και, τέλος, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το διαδραστικό ζωοφιλικό θεατρικό δρώμενο «Όνειρο στην αρχαία αγορά» σε σενάριο – σκηνοθεσία της Ηλιάνας Ζιώγα και του Κώστα Τσιμπούκα και μουσική του Δημήτρη Μεγαλιού, που θα παρουσιαστεί από 11:30 έως 13:00 στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς.

Προηγούμενο άρθρο Για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων συζητά η ΠΕΔ
Επόμενο άρθρο «Ανοχή» από τις Υπηρεσίες για τους αλλοδαπούς εργαζομένων στους ελαιώνες ζητά ο Δήμαρχος Στυλίδας