Ειδήσεις

Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και την Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα προσέλευσης 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Λαμία, ‘Οθωνος 3, με θέμα παρουσίασης:

Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών,

Αγορανομικές Διατάξεις σχετικά με Επιχειρήσεις και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.

Η ομιλία θα έχει σαν κύριο θέμα τις αγορανομικές διατάξεις και την εφαρμογή τους από επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ανεξαρτήτου μεγέθους, όπως καφετέριες, φούρνους, εστιατόρια, ξενοδοχεία,ταβέρνες, σνακ μπαρ, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.α.

Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2161/23.6.2017. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να είναι σύννομη με τις υγειονομικές διατάξεις και απαιτήσεις και να ξεχωρίσει προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερης ποιότητας έχουν πλέον αυξηθεί.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων και σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
Επόμενο άρθρο Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας