Ειδήσεις

Η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών συμμετέχει στο συλλαλητήριο


Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του μνημονίου, αποτελούν μία ακόμη “μαχαιριά” στο “κορμί” του εργαζόμενου λαού, των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του.

Μια “μαχαίρια” που θα κόψει κι άλλο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές και θα στρώσει το δρόμο για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη προνομοθετηθεί. Θα επιδιώξει να “χτυπήσει” μέχρι το “κόκκαλο” τα εργασιακά δικαιώματα , τις κατακτήσεις που πέτυχε η εργατική τάξη με αγώνες και αίμα, το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία και στην διεκδίκηση. Ο αφοπλισμός της εργατικής τάξης από τα μέσα που έχει στα χέρια της για να αμυνθεί και να υπερασπίσει τα συμφέροντα της απέναντι στην εργοδοσία, είναι το “κερασάκι” των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν

Θέλουν να τελειώσουν μια και καλή με το ταξικά οργανωμένο και μαζικό εργατικό κίνημα, καθώς ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν. Θέλουν να “τσακίσουν” το δικαίωμα στην απεργία, να αποδυναμώσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και να εξαφανίσουν κάθε αντίσταση απέναντι στα αντιεργατικά μέτρα και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Ο εργαζόμενος λαός της Φθιώτιδας , είτε αυτός προέρχεται από τον κλάδο του Τύπου και Χάρτου, είτε από άλλους κλάδους της παραγωγής, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, προϋποθέτει την δική του εξαθλίωση. Θα πρέπει δηλαδή να δουλεύει τζάμπα , χωρίς καμία διασφάλιση και χωρίς βέβαια να “αντιμιλάει” στα αφεντικά.

Το κλαδικό σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πάρκου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και απευθύνει κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό της περιοχής να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του και να βάλει εμπόδια στην πολιτική που τον εξοντώνει.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα «Οι προοπτικές ανάπτυξης της Μακρακώμης και της ευρύτερης περιοχής»
Επόμενο άρθρο Στη Λαμία το 5ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο