Ειδήσεις

Η μεγάλη συμμαχία της Στερεάς Ελλάδας για τον Τουρισμό


Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσο και στελέχη αυτού συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αντικείμενο την ανάπτυξη των συνεργασιών και τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθησή του.

Ο κ.Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για την άψογη συνεργασία, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων τουρισμού σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Τόνισε ότι η Στερεά, ως αναδυόμενη τουριστική δύναμη, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η πορεία που θα ακολουθήσει θα πρέπει να συναποφασιστεί από τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και όλους τους φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο. «Η Στερεά Ελλάδα πρέπει να εμφανίζεται και να προωθείται στον κόσμο με ένα πρόσωπο, μία στρατηγική και έναν στόχο. Να πείσουμε τους υποψήφιους επισκέπτες μας και τη διεθνή τουριστική αγορά, ότι προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών» είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συνάντησης.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης ανέπτυξε το σχέδιο της Περιφέρειας για τον τουρισμό λέγοντας ότι βασικό στόχο αποτελεί η σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή και επισήμανε ότι «αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι γίνουμε μία δυνατή ομάδα που θα λαμβάνουμε κοινές αποφάσεις. Όταν γίνει αυτό, μόνο θετικά αποτελέσματα στην οικονομία μας θα δούμε και θα είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ανοίγεται στην διεθνή αγορά με απαιτήσεις για ένα μεγάλο μερίδιό της».

Προηγούμενο άρθρο Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων ανοίγει τις πόρτες του για μια ξεχωριστή ξενάγηση στην Ιστορία
Επόμενο άρθρο Βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Αγίας Αικατερίνης στη Στυλίδα