Ειδήσεις

«Ιωνικά 2017» Μικρασίας Μνήμη στη Νέα Μαγνησία


image description

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας Λαίας, η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, το Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Λαμιέων και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης «Ιωνικά 2017» που θα πραγματοποιηθούν στις 8, 10 και 17 Σεπτεμβρίου 2017 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

 

Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  (ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 6.30 μ.μ.

Σε ένδειξη τιμής στις Αλησμόνητες Μικρασιατικές Πατρίδες των Ελλήνων, οι συνεργαζόμενοι φορείς διοργανώνουν αγώνα δρόμου παιδιών και ενηλίκων στις κεντρικές οδούς της Ν. Μαγνησίας Λαμίας.

Την επιτροπή επιμέλειας διεξαγωγής τού αγώνα, και την κριτική επίσης επιτροπή, απαρτίζουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Καλογιάννη, κ. Θανάσης Πύργοs και κ.  Δημήτρης Μπαρτσιώκας.

Στο τέλος του αγώνα δρόμου θα γίνει απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες στις αθλητικές εκδηλώσεις και στεφάνωμα νικητών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ

Το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης

Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Αρτοκλασία εις μνήμην του Μάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Μετά τη θεία λειτουργία θα γίνει επιμνημόσυνος δέησις για τους προγόνους από την Μικρά Ασία και τον Πόντο που χάθηκαν μαρτυρικά σ ́ εκείνες τις Πατρίδες ή έφτασαν πρόσφυγες και αναπαύονται ήσυχα στη Φθιωτική γη.

 

ΒΡΑΔΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ

Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8:00 μ.μ.

Παρουσιάζει: Η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας δίδα Μυρσίνη Χαΐλα.

  • Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
  • Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ευθύμιο Καραϊσκο.
  • Χαιρετισμός από την Αντιδήμαρχο Λαμίας κ. Βίβιαν Αργύρη.
  • «Σαν αδέρφια» Απόδοση κειμένων από την αλληλογραφία ενός Τούρκου διανοούμενου με ένα άγνωστο Ρωμιό από την Πόλη. Ιμπραχήμ Ντιζμάν – Αλέκος Παπαδόπουλος.

Αποδίδουν ο Σωτήρης Χούπας και ο Σπύρος Κουδουνάς.

Πλαισιώνει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου με Μικρασιάτικα τραγούδια.

Τραγουδούν: Σούλα Κόχυλα, Ελένη Κατόπη, Ευαγγελία Δημητρούλη, Κική Τσαντήλα, Κούλα Ζαγκλάρα , Αθανασία Κόγια, Μαργαρίτα Μπλούκα, Λένα Σταυροπούλου, Μαρία Μπαμπαλή, Λίτσα Καραδήμα, Σταυρούλα Παπαϊωάννου, Νίκος

Λαμπρόπουλος, Θεόδωρος Χανής.

Χορωδιάρχης ο κ. Δημητρίος Γκαραβέλης, που συνοδεύει και στα πλήκτρα

  • Ομιλία με θέμα: «Οι Γεωπολιτικές πτυχές της Γενοκτονίας» από τον πρώην Στρατιωτικό, συγγραφέα και εκδότη της Εφημερίδας «Ινφογνώμων» κ. Σάββα Καλεντερίδη.
  • Παράσταση – Αφιέρωμα Μνήμης: «ΔΙΣΤΟΜΟ» από την Γερμανική κατοχή στον ξεριζωμό και την ξενιτιά. Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου. Επιμέλεια: Γεώργιος Κουνούκλας Αφήγηση: Γεώργιος Αγραφιώτη
  • Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας, με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Θανάση Πύργου.
  • Ρεμπέτικοι χοροί από το τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Διδασκαλία χορών από την εκπαιδευτικό και χοροδιδασκάλισσα κ. Μυρτώ Κασσωτάκη.

  • Παραδοσιακοί Ποντιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, με την επιμέλεια και διδασκαλία της κ. Ντίνας Μεργιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΠΡΩΪ ΩΡΑ 10.30

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό το πρωί θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα Αθανασίου Διάκου.

Προηγούμενο άρθρο Το ΔΣ της ΕΝΠΕ απέτισε φόρο τιμής στο Σταμάτη Γκάβαλη
Επόμενο άρθρο 34ος δρόμος Ελευθερίας