Ειδήσεις

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ


Λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαμιέων μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017».

Με την εξασφάλιση των εκατοντάδων δωρεάν θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, ο Δήμος Λαμιέων συμβάλλει δυναμικά στη στήριξη των άνεργων και εργαζόμενων γονέων και  αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πλειοψηφία τους για νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Στήριξη των άνεργων και  εργαζόμενων γονέων

Εκατοντάδες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας και σίτισης στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έχει εξασφαλίσει ο δήμος Λαμιέων για την περίοδο 2016- 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» αυξάνοντας τις δομές και τις προσφερόμενες θέσεις.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση εργασίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

 

Υποβολή αιτήσεων

Κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετάσχει στη παρούσα δράση θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλλει την αίτησή του σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ μορφή στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στο χρονικό διάστημα από 13.7.2016 έως 29.7.2016 και ώρα 24.00 καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να υποβάλλονται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος ταχυδρομικά ή μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς στη διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ, Μυλλέρου 73- 77, ΤΚ 104 36, Αθήνα με την ένδειξη «Για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση της ΔράσηςΕναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017».

 

Προϋποθέσεις υποψηφίων

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ, οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα,
  • να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. και
  • να έχουν οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 27.000,00€ (δύο παιδιά), 30.000,00€ (τρία παιδιά), 33.000,00€ (τέσσερα παιδιά) και 36.000,00€ (πέντε παιδιά και άνω).

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Για όλες τις αιτούσες απαιτείται:

  • Αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά και μπορεί ο αιτών να την εκτυπώσει από τον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr),
  • Αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο),
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.
  • Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού (Ε1 του φορολογικού έτους 2015).

Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αναφέρονται, κατά περίπτωση, σε κάθε ενότητα και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στους:

Α΄ Παιδικός Σταθμός, Υψηλάντη και Μακροπούλου, τηλ: 22310-22348,

Β΄ Παιδικός Σταθμός,  Αθηνών 32, τηλ: 22310-26512,

Ζ΄  Παιδικός Σταθμός, Αγίας Παρασκευής και Κ. Γαλανού – Γαλανέϊκα, τηλ: 22310-52337.

Για πληροφορίες για εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαμιέων οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11, από 08.00 π.μ. έως 16.00 στα τηλέφωνα 22310 22322, 22310 30730 και με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού) στο τηλέφωνο 22310 20767 από τις 08.00 π.μ. έως 14.00.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Γλέντησαν οι Διβριώτες στα «Πλατάνια»
Επόμενο άρθρο Ημερίδες παρουσίασης του CLLD/LEADER – Δράσεις και ενισχύσεις