Ειδήσεις

Μήνυμα του εκπροσώπου της ΑΕΔΔ Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Κατσούλη


Στην πορεία προς το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η Πρόεδρος και το Πολιτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση του αριθμού των μελών σε σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων,  αποφάσισαν να μην διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 2000 συνέδρων αλλά να μετέχουν και οι περίπου 2700 υποψήφιοι Σύνεδροι ως Σύνεδροι.

Πέραν της ουσιαστικής διαδικαστικής σημασίας αυτή η απόφαση μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μία νέα σελίδα. Να δούμε την ουσία της ιδρυτικής διαδικασίας ως διεργασία πολιτικού διαλόγου και να σκύψουμε με προσοχή πάνω στις προτάσεις και τα κείμενα του Προσυνεδριακού Διαλόγου. Να δώσουμε έμφαση στον πολιτικό ιδεολογικό και προγραμματικό λόγο και να  αφήσουμε τις διαδικαστικές εντάσεις μίας παραταξιακής εκλογικής διαδικασίας.

Ολοκληρώθηκε σήμερα και η αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαδικασιών και Δεοντολογίας και του Δίκτυο Εμπιστοσύνης που με χιλιάδες εθελοντές διεξήγαγαν άψογα την εκλογική διαδικασία τον Νοέμβριο του 2017 και ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική διαδικασία που ματαιώθηκε.

Στην Στερεά Ελλάδα είχα την τιμή να συντονίσω από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως σήμερα σε στενή συνεργασία με τους Υπευθύνους των Νομών εκατοντάδες εθελοντές, Υπευθύνους εκλογικών Κέντρων, Μέλη Εφορευτικών Επιτροπών,  χειριστές Η/Υ. Όλοι αυτοί οι σύντροφοι και συντρόφισσες έδωσαν τον χρόνο τους και τον ενθουσιασμό τους για το πράγματι φιλόδοξο εγχείρημα της αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης. Το έκαναν με απόλυτη επιτυχία και τους αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

Μεταφέρω σε όλους τους εθελοντές της Στερεάς Ελλάδας τις ευχαριστίες της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής  Φώφης Γεννηματά και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και του Προέδρου της ΑΕΔΔ. Ήδη με τη συμμετοχή τους έκτισαν μία μεγάλη ελπίδα για  την χώρα μας, την ίδρυση ενός Προοδευτικού Δημοκρατικού Κινήματος Αλλαγής που στοχεύει στην Ανανέωση της Πολιτικής και στην ανόρθωση της κοινωνίας.

Στις 16-18 Μαρτίου στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο κάνουμε το επόμενο βήμα. Σας καλώ τις μέρες που μείναμε να δώσουμε έμφαση στον προσυνεδριακό διάλογο, στο βάθεμα του προβληματισμού μας για  τους μεγάλους δρόμους που πρέπει να χαράξουμε.

Ευχαριστώ τις Δημοτικές Αρχές της Στερεάς Ελλάδας και τους άλλους φορείς που παραχώρησαν χώρους για την διεξαγωγή των εκλογών καθώς και τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την τεράστια βοήθειά τους.

Για όλους εσάς, για όλους εμάς που ως εθελοντές συμμετείχαμε στον έως τώρα δρόμο του Κινήματος Αλλαγής, μία συναρπαστική πολιτική εμπειρία ολοκληρώθηκε και νέες ξεκινάμε. Συμμετέχουμε και Προχωράμε.

8.3.2018

Προηγούμενο άρθρο Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Ουράνιο Τόξο» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Επόμενο άρθρο Καταβολή Προνοιακών Επιδομάτων από το Δήμο Λαμιέων