Ειδήσεις

«Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη»: Ι. Μ. Φθιώτιδος, «Αποστολή» και «Μασούτης» διένειμαν 1536 γεύματα στη Δυτική Φθιώτιδα


Επίσκεψη στήριξης και αγάπης για πολλές οικογένειες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υλοποιώντας αδιάκοπα και παρά τις δυσκολίες των ημερών του 2ου Lockdown, την Φιλανθρωπική δράση «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος,  αυτή την φορά στην Δυτική Φθιώτιδα.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, υλοποιώντας την 2η φάση του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ»  επισκέφτηκε, όπως ήδη είχε προαναγγελθεί, περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδος,  συνοδευόμενος από τον  Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο και διένειμαν άλλα 1536 γεύματα σε συνανθρώπους μας οι οποίοι ζουν στα ακραία όρια της φτώχειας για τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

  Τη βοήθεια αυτή  διένειμε αυτοπροσώπως ο κ. Συμεών, δίδοντας παράλληλα εκτός από οικονομική, υλική και ψυχολογική στήριξη σε αυτή την δυσκολία που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid – 19 και έχει αυξήσει τις ανάγκες ιδιαίτερα των ενδεών και εμπερίστατων αδελφών μας.

          «Συνεχίζουμε μέσα σε αυτή την πρωτοφανή δυσκολία που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο, να υλοποιούμε αυτές τις δράσεις ανάσας, στήριξης και ελπίδος, ιδιαίτερα σε αυτούς τους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη και ζουν στο όριο της φτώχειας.

          Από την αρχή αυτής της νέας δυσκολίας, της υγειονομικής κρίσεως υλοποιούμε ανάλογες δράσεις σε όλο το τεράστιο εύρος του Νομού Φθιώτιδος για να ανακουφίσουμε έστω και στο ελάχιστο τους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη.

          Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», τον Πρόεδρό της Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα διότι έχουν αγκαλιάσει το Νομό Φθιώτιδος και κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες μέρες.

          Σύνθημά μας είναι: «Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μας μόνο του. Θα περάσουμε την δυσκολία όλοι μαζί», συνεχίζουμε αδιάκοπα να στηρίζουμε τους αδελφούς μας όπου υπάρχει ανάγκη», ετόνισε ο κ. Συμεών.

          Με τη νέα αυτή διανομή το πρόγραμμα ήδη έφτασε στα 6.016 γεύματα.

Να σημειωθεί ότι η διανομή πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των προβλεπομένων αποστάσεων και φυσικά με την χρήση προστατευτικών μασκών, γαντιών και αντισηπτικών, ενώ προηγήθηκε θερμομέτρηση όλων.

Προηγούμενο άρθρο Στο ΚΕΥΠ Λαμίας συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Αναφορά Γ. Κοτρωνιά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κατεστραμμένες από τον Ιανό αγροτικές εκτάσεις