Ειδήσεις

Με επιτυχία η e-ημερίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τη «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»


Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, μία ακόμη επιτυχημένη e-ημερίδα για το Νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικούς εισηγητές τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας αναφέρθηκαν στους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος Νόμος και απάντησαν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα: 

-Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις

-Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας

-Τις πρόνοιες για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας

-Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Όπως τονίσθηκε ο Νόμος προσπαθεί να δώσει διέξοδο στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα ιδιωτικά χρέη, παράλληλα όμως είναι ένα δύσκολο νομοθέτημα που απαιτεί συνεχή ενημέρωση από αυτούς που θα κληθούν να τον υπηρετήσουν. Η επιτυχία του νομοθετήματος θα φανεί από την εφαρμογή του στην πράξη.

Πραγματοποιήθηκε κύκλος τοποθετήσεων/ερωτήσεων από τους ενδιαφερομένους και επισημάνθηκε από πλευράς Ειδικής Γραμματείας ότι εφόσον προκύψουν απορίες και τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις/προτάσεις, αυτές μπορούν να στέλνονται στο HELPDESK της Ειδικής Γραμματείας προκειμένου να υποβοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση του Νόμου.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καμένων Βούρλων περί κρούσματος Covid-19
Επόμενο άρθρο Αναφορά Γ. Κοτρωνιά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ελαιοκαλλιέργειες Στυλίδας