Ειδήσεις

Με πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκε το 7th open Chess Tournament


Με εβδομήντα πέντε συμμετοχές αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το  7ο OPEN πρωτάθλημα σκακιού που συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και η ομάδα ForMat, στο ξενοδοχείο  “Country club hotels & suites”,  στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, από τις 1 έως τις 3 Σεπτέμβρη 2017.  Ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι διεθνείς μαιτρ  Παναγιώτης Φρεντζάς και η Κατερίνα Παυλίδου πολυ-πρωταθλήτρια Γυναικών Ελλάδας,  οι ομοσπονδιακοί μαιτρ Αλεξάκης Δημήτριος, Λαζαρίδης Σταύρος και Γιώργος Βλάσσης, καθώς και πλήθος άλλων σπουδαίων αθλητών.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν  σε δύο ομίλους,  με Ελβετικό σύστημα  6 γύρων, με χρόνο σκέψης 75min για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 30sec για κάθε κίνηση και με αξιολόγηση από την  Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Νικήτρια των αγώνων η WIM  Κατερίνα Παυλίδου με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Μία ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων, στις 31 Αυγούστου, διεξήχθη στον χώρο των αγώνων, τουρνουά rapid Fischer Random με χρόνο σκέψης 10min για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 10sec για κάθε κίνηση. Νικητής του rapid ο αθλητής από τον Πειραιά  Αλεξάκης Δημήτρης.

Η κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών του Α’ ομίλου:

1η  ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ –  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

2ος ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3ος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν καθώς και στους γονείς των μικρών σκακιστών που οδηγούν τα παιδιά τους στα σκακιστικά μονοπάτια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των γύρων με παρτίδες και φωτογραφίες στην δ/νση: www.esske.net

Το επόμενο ραντεβού στο OPEN ατομικό πρωτάθλημα  «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» προς τιμή του μεγάλου Έλληνα ποιητή, που θα διεξαχθεί στην Λαμία στις 4, 5, 6 και 7 Γενάρη 2018. Αναλυτικά η προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

 

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Συγκεντρωνόμαστε ενάντια στο Μίσος
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Μπακογιάννη – Θεοδωράκη στη Λαμία