Ειδήσεις

Μια όαση τέχνης στην ιστορική γέφυρα του Άιφελ στην Αγ. Μαρίνα Στυλίδας


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια όαση τέχνης στην ιστορική γέφυρα του Άιφελ στην Αγ. Μαρίνα Στυλίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας στο νομό Φθιώτιδας (Αρχαία Φαλάρα).

30 καλλιτέχνες της Κεντρικής Ελλάδας στην 1η διοργάνωση που θ΄αρχίσει και θα τελειώσει στις 19 Αυγούστου παρέα με το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2016.

Με εξήντα περίπου έργα ζωγραφικά, που θα έχουν σαν θέμα κυρίαρχο την γέφυρα –την φωτιά- τη θάλασσα και την πανσέληνο, κοντολογής αυτό είναι και το σημάδι της τρίαινας.

Οι καλλιτέχνες της Κεντρικής Ελλάδας υποδέχονται τον επισκέπτη στην είσοδο της γέφυρας (κατασκευής Άιφελ) με έργα που ανήκουν στις νέες δημιουργίες των μελών του.

Η οργανωτική επιτροπή, με την στήριξη του Δήμου Στυλίδας ευελπιστεί να δώσει την πρέπουσα λάμψη του γεγονότος. Αυτή η πρώτη διοργάνωση των καλλιτεχνών, έξω από τα τείχη της Λαμίας, ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός, πάνω στην ιστορική γέφυρα, κατασκευή Άιφελ , της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Στυλίδος, θα αρχίσει και θα τελειώσει την ίδια μέρα, 18 προς 19 Αυγούστου 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν την ίδια μέρα από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο. Η διοργανωτική επιτροπή, πού αποτελείται από τον Αθανάσιο Ανδρούτρο, Γεώργιο Μπολτέτσο, Νίκη Βλάχου και Ηλία Βαγενά, έχει καταφέρει να εδραιώσει τον ρόλο της ως σημαντική οργάνωση, φιλοδοξώντας να εδραιωθεί στην συνείδηση των καλλιτεχνών και να φτάσει σε υψηλά επίπεδα διοργάνωσης. Το εικαστικό τοπίο αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται διαρκώς και η Κ. Ελλάδα αποδεικνύει πως είναι μια περιοχή ζωντανή, δημιουργική και γεμάτη δύναμη και ενέργεια.

Όλο το δρώμενο, όπως είπαμε θα λάβει χώρα, πάνω στην γέφυρα. Τα έργα θα τοποθετηθούν στις 30 φωτισμένες κολώνες της γέφυρας και στο κεντρικό σημείο στο πλάτωμα της γέφυρας, θα στηθεί μια εστία φωτιάς, δημιουργώντας την ενωτική φωτεινή γραμμή μεταξύ γης και φεγγαριού. Πιστεύουμε ότι όλο αυτό το σκηνικό που θα στηθεί από την οργανωτική ομάδα, θα ικανοποιήσει τους επισκέπτες και τους καλλιτέχνες.

Το κάλεσμα συμμετοχής αποστέλλεται προς όλους τους καλλιτέχνες της Κ. Ελλάδας.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Προηγούμενο άρθρο 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αγορά αστυνομικών οχημάτων και εξοπλισμού
Επόμενο άρθρο Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την ΠΑΣ Λαμίας