Ειδήσεις

«Μικρά όμορφα πλάσματα» από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας


Επιστρέφοντας στο καθιερωμένο κινηματογραφικό ραντεβού κάθε Τρίτης, οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Μικρά όμορφα πλάσματα»(Short Term 12) την Τρίτη 29-03-2016 ώρα 21.15. Μία συγκινητική δημιουργία του σκηνοθέτη & σεναριογράφου Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον, που ξεχώρισε στα φεστιβάλ και κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Είσοδος ελεύθερη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2013
ΒΡΑΒΕΙA ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ & ΚΟΙΝΟΥ SXSW
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΛΟΚΑΡΝΟ 2013

 

ΥΠΟΘΕΣΗ :

TAINIAΗ Γκρέις εργάζεται σε ένα ίδρυμα για παιδιά και έφηβους που εκδηλώνουν επιθετικές ή αυτοκαταστροφικές τάσεις και υποχρεούνται να περάσουν ένα «διάστημα 12 μηνών» (εξ’ού κι ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας «Short Term 12») στο ίδρυμα αυτό, ανάμεσα σε ειδικούς και όμοιούς τους, ώστε να βοηθηθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Είναι παθιασμένη και πολύ ερωτευμένη με το συνεργάτη της, Μέισον, ενώ δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά που έχει αναλάβει. Το δύσκολο παρελθόν της Γκρέις μαζί με το αναπάντεχο μέλλον της, θα πάρουν μορφή στο πρόσωπο της χαρισματικής Τζέιντεν, μιας νέας κοπέλας που θα ενταχθεί στο ίδρυμα, με την οποία μοιράζεται μια περίεργη σύνδεση.

Αν και αποτελεί μόλις τη δεύτερη ταινία του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον, το «Short Term 12» χαρακτηρίζεται από την σοκαριστικά ώριμη γραφή ενός σκηνοθέτη που προσεγγίζει με αξιοθαύμαστη ισορροπία και με αποδραματοποιημένη διάθεση ένα θέμα άκρως ευαίσθητο. (νύχτες πρεμιέρας)

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

* Πριν την έναρξη της προβολής – στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου – θα συγκεντρώνονται είδη για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Κατά προτεραιότητα, συλλέγονται τα παρακάτω είδη :

  • Παιχνίδια (μπάλες, χνουδωτά ζωάκια, σχοινάκια)
  • Βιβλία εικονογραφημένα για μικρές ηλικίες (πχ. με ζώα)
  • Γραφική Ύλη (στυλό, μολύβια, τετράδια, μπλοκ, ξύστρες, γομολάστιχες)
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια , σαμπουάν, αφρόλουτρα, σερβιέτες κλπ)
  • Είδη καθαριότητας (απορρυπαντικά ρούχων για πλύσιμο στο χέρι, χλωρίνη *μικρές συκευασίες*)
  • Ρουχισμός (καλτσάκια & εσώρουχα)
Προηγούμενο άρθρο Ορίστηκαν οι διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθρο Κ. Μπακογιάννης στο Real Fm: Χρειάζεται σχέδιο για το προσφυγικό