Ειδήσεις

Νέες συλλήψεις της Αστυνομίας σε ελέγχους για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν, στις 08-08-2017 πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, συνολικά έξι (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες, ηλικίας 52, 59, 54 και 66 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 24 και 21 ετών.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ ο 52χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Αταλάντη Φθιώτιδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, συνελήφθησαν ο 52χρονος, ο 59χρονος, η 24χρονη και η 21χρονη, διότι σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,45) έως και (2) μέτρα, εμφυτευμένα σε γλάστρα και σε υπαίθριο χώρο οικίας,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (15,3) γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας και (3) τρίφτες κάνναβης,
  • (20) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή,
  • νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη, αναμεμειγμένη με καπνό,
  • κυνηγετικό όπλο, καθώς και (15) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ιδιοκτησίας του 52χρονου συλληφθέντα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί σε ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν ο 54χρονος και ο 66χρονος, διότι κατελήφθησαν να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, εντός θαμνώδους έκτασης στην ανωτέρω περιοχή.

Από το προαναφερόμενο σημείο, καθώς και από αύλιο χώρο της οικία του 66χρονου, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (12) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως και (2) μέτρα.

Επιπλέον από την κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους (17,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Προηγούμενο άρθρο Ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου στο Γηροκομείο Στυλίδος
Επόμενο άρθρο Οι φορείς της Φθιώτιδας που δεν απέστειλαν στοιχεία στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού σύμφωνα με το ΥΠΕΣ