Ειδήσεις

Να μη γίνουν εόρτιες και συγχαρητήριες επισκέψεις καλεί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος


Στις 12 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Παρά το γεγονός ότι ο φετινός εορτασμός των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου θα είναι ο πρώτος μετά την Ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, εν τούτοις ο κ. Συμεών εκτιμώντας τις έκτακτες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, παρακαλεί πολύ τόσο τους Σεβασμιω­τάτους Αγίους Αρχιερείς, που ήδη έχουν εκδηλώσει την συγκινητική αδελφική τους αγάπη, όσο και τους λοιπούς Κληρικούς, εντός και εκτός της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αλλά και τους εκλεκτούς άρχοντες και τον πιστό λαό, να αποφύγουν τις εόρτιες και συγχαρητηρίους επισκέψεις για την εορτή του.

Παρακαλεί δε, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εάν θέλουν, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς, στους οποίους διακονούν, για να τιμήσουν τον Όσιο Συμεών και να δεηθούν εκτενέστερα στον Άγιο Θεό για τον Επίσκοπό τους.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος σας παρακαλεί θερμά όλους να μην του προσφέρετε κάποιο προσωπικό δώρο για την εορτή του. Το ωραιότερο δώρο είναι η αγάπη σας, η προσευχή σας και ο καλός σας λογισμός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου το απόγευμα, και της Θείας Λειτουργίας, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το πρωί, θα τις τελέσει σε δυο πολύ μικρά χωριά της Μητροπόλεώς μας, με ελάχιστο αριθμό μονίμων κατοίκων και τα οποία στερούνται τακτικού Εφημερίου.

Το μεσημέρι της εορτής του, την Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα γευματίσει μαζί με τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει κανονικά το σύνηθες Πρόγραμμα της εργασίας του έως αργά το βράδυ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Στυλίδας ενημερώνει για τους λογαριασμούς ύδρευσης