Ειδήσεις

Ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις της Ι. Μ. Φθιώτιδος για επετειακό έτος 2021


Ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου του νέου έτους 2021 οι επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

          Το πρόγραμμα των μηνιαίων εκδηλώσεων για όλο το έτος, το οποίο έχει καταρτίσει η Ιερά Μητρόπολη, δημοσιεύεται αναλυτικά στις σελίδες του ημερολογίου της Μητροπόλεως.

          Όσο ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού, στους τόπους που είναι εφικτό, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

          Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00 το απόγευμα από την Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως www.imfth.gr και από το επίσημο κανάλι στο Youtube, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για όλο τον χρόνο, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό και οι τοπικοί άρχοντες του Νομού.

Επίσης, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών έλαβαν οι δύο εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην «Εθνοσυνέλευση των Νέων», στην εναρκτήριο επετειακή εκδήλωση των διακοσίων εξήντα μίας (261) Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021).

          Ως χρόνος διεξαγωγής της εν λόγω «Εθνοσυνελεύσεως των Νέων» έχει ορισθεί η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

          Οι εκπρόσωποι της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Κωνσταντίνος Σωκράτους και Εύη Μπούρχα, θα συμμετάσχουν στην 5η διαδικτυακή ομάδα με έδρα το Μητροπολιτικό Κέντρο του Βόλου μαζί με τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με θέμα: «Πως καθορίζονται οι σχέσεις Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτείας μέσα από το πρώτο ελληνικό συνταγματικό κείμενο της Επιδαύρου».

           Η Εύη και ο Κώστας έλαβαν σήμερα την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αποφάσισε για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς ο μεν Κώστας να συμμετάσχει διαδικτυακά από τον χώρο του νεοσύστατου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και η δε Εύη από των χώρο του προσφάτως ιδρυθέντος Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Προηγούμενο άρθρο Αιμοδοσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2021
Επόμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές λαϊκής αγοράς της Τρίτης 5/1/2021