Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών για τις «Αγιασμένες μορφές της εποχής μας»


Ανακοινούται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος των ιδιαιτέρως ωφελίμων και επιτυχημένων ομιλιών στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, υπό τον γενικό τίτλο «Αγιασμένες Μορφές της Εποχής μας».

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικόλαος, με θέμα: «Ο Φιλάγιος Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος Σελέντης».

Τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελένη η συνείδηση του λαού τον έχει τοποθετήσει σε υψηλή θέση. Ο φιλόχριστος λαός της Χαλκίδος και γενικά όσοι τον είχαν γνωρίσει, τον τιμούν ως ένα αφιερωμένο στο Θεό ιεράρχη με έκδηλη πνευματική αξία και ηθική ωραιότητα. Αν και έχουν περάσει 42 χρόνια από την κοίμησή του, η παρουσία του εξακολουθεί να εμπνέει πολλούς. Όσο περνούν τα χρόνια αντί να παλαιώνεται η μορφή του, τόσο εντονότερα αποτυπώνεται στις καρδιές των ποθούντων την αγιότητα. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος μαζί με τις υπόλοιπες αγιασμένες μορφές του 20ου αιώνα, είναι ένας φωτισμένος σηματοδότης στο δρόμο της εν Χριστώ ζωής, που φωτίζει την πορεία των εκζητούντων τον Κύριον.

Καλούνται οι φιλάγιο να συμμετάσχουν αποδίδοντες τιμή και σεβασμό σε ακόμα μια ιερή μορφή, αποκομίζοντες ενίσχυση για τον αγώνα της σωτηρίας τους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Προηγούμενο άρθρο 2η θέση για τον Σ.Ο. Λαμίας στο πρωτάθλημα σκάκι
Επόμενο άρθρο Μουσικοποιητική εκδήλωση "Εαρινή Συμφωνία" στη Στυλίδα