Ειδήσεις

Ο Δήμος Λαμιέων στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»


Ο Δήμος Λαμιέων επιλέχθηκε μεταξύ των 30 Δήμων της χώρας σε δημότες των οποίων θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η επιλογή των Δήμων που θα ενταχθούν έγινε μετά από συστηματική μελέτη και ανάλυση στατιστικών στοιχείων για την ανεργία και τη φτώχεια από την ΕΛΣΤΑΤ, τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και το πρόγραμμα Βασικής και Επισιτιστικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, θα είναι 200 ευρώ το μήνα. Αν υπάρχει εισόδημα, τότε το Δημόσιο θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο άτομο σε μια οικογένεια θα δίνονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο 50 ευρώ.

Κατευθύνσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος θα δοθούν σήμερα σε προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Για τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των αιτήσεων καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων του Προγράμματος θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο «Νότες Καλοκαιρινές» από τον Μουσικό Όμιλο Στυλίδας
Επόμενο άρθρο 20 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα