Ειδήσεις

Ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε την «Έξυπνη Περιφέρεια» της Στερεάς Ελλάδας


Τον τρόπο λειτουργίας της «Έξυπνης Περιφέρειας» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ως κεντρικός ομιλητής του Smart CitiesConference που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς, στο Μαρούσι Αττικής. Ο κ.Μπακογιάννης παρουσίασε τα βήματα που ακολούθησε και εφαρμόζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, τη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

«Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της έξυπνης περιφέρειας στη Στερεά Ελλάδα είναι εντυπωσιακά» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους άξονες στους οποίους λειτουργεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μπακογιάννης μίλησε για την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που μείωσε κατά πολύ το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων, την δημιουργία της νέας, διαδραστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί πλέον τον κόμβο επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και εργαλείο για την διαφάνεια στις συναλλαγές τις Περιφέρειας με την δημοσίευση του προϋπολογισμού και τα οικονομικά στοιχεία των έργων αλλά και το διπλογραφικό σύστημα που πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφάρμοσε.

«Αυτά πρέπει να συζητάμε σήμερα, αυτές είναι οι πρακτικές που θα μας βγάλουν από την πραγματική κρίση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει βήματα προς την οριστική αλλαγή νοοτροπίας και λειτουργίας γιατί οι πρόσκαιρες λύσεις δεν μπορούν να είναι μακροχρόνια βιώσιμες. Το ζητούμενό μας πρέπει να είναι ο τρόπος που θα καταπολεμήσουμε τις αιτίες που γέννησαν την κρίση σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.

Εδώ θα βρείτε την παρουσίαση της «Έξυπνης Περιφέρειας»:

https://pste.gov.gr/paroysiasi-gia-tin-ilektroniki-diaky/

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια – αγιασμός νέας στέγης του SOS Kids Λάμψη
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη εργασίας στο Δήμο Δομοκού