Ειδήσεις

Ο μονόλογος «Κατερίνα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης


Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης θα παρουσιάσει τον μονόλογο «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017 στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η παράσταση – φαινόμενο που έχει ήδη ξεπεράσει τους 40000 θεατές, γεμίζοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά το θέατρο, συνεχίζει με νέο κύκλο παραστάσεων!

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα

Mαζί της στη σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης

Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, 12€ ανέργων, φοιτητές, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ

 

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 33325.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για τη Γιορτή της Μητέρας
Επόμενο άρθρο 11 συλλήψεις στη Στερεά για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών