Ειδήσεις

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Kids Λάμψη επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο θηλέων


Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ “sos kids
Λάμψη”, ορμώμενος από την αγάπη για το συνάνθρωπο, και ιδίως για τα παιδιά,  σε συνεργασία με το γραφείο Helga Holidays Tourist Services and Carhire και την Helga Bouter, Περιφερειακό Ανάδοχο μέλος μας στην Δασιά της Κέρκυρας , οργανώσαμε το νέο μας πρόγραμμα, “Μην το πετάς, χάρισέ το!”. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που χτίστηκε με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό για τα ορφανά παιδιά, καταφέρνοντας με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Συλλόγου στην Κέρκυρα τη συγκέντρωση 105 κιλών με είδη ρουχισμού και 50 ζευγάρια καινούρια αθλητικά παπούτσια, στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου.

 

Στόχος και Σκοπός της ΛΑΜΨΗΣ είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ικανότητες στη διάγνωση, την έγκαιρη παρέμβαση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επιμόρφωση, την κοινωνική ένταξη και τη διά βίου εκπαίδευση, η εισήγηση στα αρμόδια νομοθετικά όργανα για τη βελτίωση και τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, η προώθηση όλων των δικαιωμάτων των παιδιών και νέων με Γενετικά Σύνδρομα ( αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες ) όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και κοινωνικές αντιλήψεις, η επιστημονική έρευνα και υλοποίηση ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τα δικαιώματα των παιδιών και νέων με Γενετικά Σύνδρομα.

 

Σε μια περίοδο που τα κοινωνικό – οικονομικά προβλήματα πλήττουν όλο και περισσότερο τον θεσμό της οικογένειας και κυρίως τα ΠΑΙΔΙΑ, βασικός σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας και να συμβάλουμε ψυχολογικά στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση, μέσα από τον αθλητισμό, των παιδιών με Γενετικά Σύνδρομα

 

Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στα παιδιά  με γενετικά σύνδρομα « DOWN, ΑΥΤΙΣΜΟ, Asperger, Prader-Willi, Williams-Beuren, Fragiles-X, Sotos, Apert, Cornelia de Lange, Cri-du-Chat, Rett, Angelman, Noona, Rubinstein, Taybi, Lesch Nyhan, Smith, Magenis, Deletions και στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.

 

Ο Σύλλογος έχει εντάξει στα μητρώα του 196 παιδιά με σύνδρομο Down, Asperger, αυτισμό και άλλα 21 γενετικά σύνδρομα που δεν εντάσσονται στα άτομα με αναπηρία Α.μεΑ. ή άτομα με ειδικές ανάγκες Α.μΕ.Α.

 

Η « ΛΑΜΨΗ » είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, Πιστοποιημένος Σύλλογος Του Εθνικού Μητρώου Ιδιωτικών Φορέων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας με Αριθ. Εθνικό μητρώο 08425ΦΣΕ11096Ο37Ο

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης και ευαισθησίας για τα παιδιά. Με την ελπίδα ότι και στο μέλλον η παρουσία σας και η υποστήριξή σας θα είναι συνεχής, σας ευχαριστούμε θερμά που πλαισιώσατε με ευαισθησία την νέα μας δράση.

–   Ευχαριστούμε θερμά την Μεταφορική  ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗ,”KERKYRA EXPRESS”

– Ευχαριστούμε θερμά την Μεταφορική  ΚΙΦΑ ΛΑΜΙΑΣ για την χορηγία μεταφοράς
Ευχαριστούμε εγκάρδια όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.
–   Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές – χορηγούς για την  προσφορά τους στο σύλλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με την Γεν. Γραμματέα κα Αναστασία Τασιάκου, τηλ. 2231 100 340 ή e-mail: lampse.soskids@gmail.com , αναφορικά με το έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.soskids.org.gr/ και ακολουθήστε μας στο Facebook και Twitter και instagram

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθητοποίηση σας

 


Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψης

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ε. Χονδρογιάννης

 

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες καθαρισμού φρεατίων στις ΤΚ Πελασγίας και Μύλων
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση λαϊκών αγορών Ραχών (04-11-2020) – Πελασγίας (05-11-2020) – Στυλίδας (06-11-2020)