Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτησε τον αείμνηστο γέροντα Καλλίνικο


Σε βαθύτατο γήρας και μετά από πολύχρονη ασθένεια, εκοιμήθη ο Επίσκοπος των Γ.Ο.Χ Λαμίας Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνεδέετο με τον γέροντα λόγω κοινής κυκλαδίτικης καταγωγής και λόγω της τακτικής ενισχύσεως εκ μέρους του μακαριστού των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Tο πρωί της 19ης Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη επεσκέφθη τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος των Παλαιοημερολογιτών όπου είχε εκτεθεί η σορός του μακαριστού Καλλινίκου και ασπάσθηκε το λείψανό του, συλλυπηθείς τους συγγενείς του από την Μύκονο και τους εκεί παρευρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς του παλαιού ημερολογίου, οι οποίοι προσήλθαν και ασπάσθηκαν την δεξιά του Ποιμενάρχου μας.

Ο μακαριστός Επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε εδημιούργησε προβλήματα εις την Ιερά Μητρόπολή μας και προσωπικώς εις τον Σεβασμιώτατο τον οποίο εκτιμούσε και οσάκις συναντώντο απέδιδε τη πρέπουσα τιμή.

Ο μακαριστός είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κυρό Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου μέχρι το 1965 οπότε και προσεχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Διάλεξη για το ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο 907.000 € στην Π.Ε. Φθιώτιδας από το ΥΠΕΣΔΑ για το πρόγραμμα δακοκτονίας