Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος στη γενέτειρα του Οσίου Δαυίδ


Στη γενέτειρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία, το όμορφο χωριό της Λοκρίδος Κυπαρίσσι μετέβη στις 18 Σεπτεμβρίου  Κυριακή μετά την Ύψωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχ. π. Άνθιμο Νερατζή και τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη,  προκειμένου να ιερουργήσει στο Ιερό παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυίδ.

DAYID

Το Ιερό πραεκκλήσιο αυτό ανήγειραν οι ευσεβείς κάτοικοι του χωριού στον τόπο όπου υπήρχε η πατρική οικία του Οσίου στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ιδιαίτερη ευλογία στην Θεία Λευτουργία έδωσε και η παρουσία της Τιμίας, χαριτόβρυτης και ευωδιάζουσας  κάρας του Οσίου.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του χωριού προσήλθαν στο ναΐδριο και υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό.

DAYID 1

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το χωρίο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής: «στις θέλει πίσω μου λθεν, παρνησάσθω αυτν κα ράτω τν σταυρν ατο κα κολουθείτω μοι (Μαρ. § η’ στ, 34)», λέγοντας χαρακτηριστικά: « Ο Κύριος μας καλεί  σήμερα Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού να απαρνηθούμε τον ευατό μας, να νεκρώσουμε τα πάθη μας, να σηκώσουμε τον προσωπικό μας Σταυρό και χάριν της Αγάπης Του να τον ακολουθήσουμε. Όλα αυτά τα εφήρμοσε στη ζωή του ο Όσιος Δαυίδ και η κληρονομιά που μας άφησε είναι να εφαρμόζουμε τις εντολές του Θεού». Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε σήμερα στο όμορφο χωρίο Κυπαρίσσι και ετόνισε στους κατοίκους ότι είναι ευλογημένοι διότι πατούν στα χώματα που γεννήθηκε ο Όσιος Δαυίδ και είναι απόγονοί του. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στην παρουσία της Τιμίας Κάρας διότι όπως ανέφερε: « Πάντοτε όταν έχουμε μαζί μας τα Άγια λείψανα, κατέχουμε θησαυρούς ανεκτίμητους που μας χαρίζουν την ευλογία και την χάρη των Αγίων».

DAYID 2

Προ της απολύσεως στον προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και  ευχήθηκε σε όλους  Χρόνια Πολλά και ο Όσιος Δαυίδ να χαρίζει υγεία και ευλογία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.

DAYID 4

Παρέστησαν δε, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λίολιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυπαρισσίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών από το χωρίο και την ευρύτερη περιοχή. 

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στη Λαμία με θέμα: «Ευρωπαϊκά Εργαλεία, Προοπτικές Ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα»
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας