Ειδήσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης για την Διεθνή Ημέρα Δασών


Η 21η Μαρτίου, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους.

Τα δάση στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο βουνό της Οίτης αποτελούν πολύτιμο οικοσύστημα, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη φυτών και ζώων, ορισμένα εκ των οποίων είναι σπάνια ή/και απειλούμενα με εξαφάνιση στη χώρα μας. Τα δάση και οι πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας αποτελούν, άλλωστε, το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μπορεί με την αειφόρο αξιοποίηση τους να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο μας. Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, κάτι το οποίο χρειάζεται να θυμόμαστε κάθε μέρα και όχι μόνο τη συγκεκριμένη. Ιδίως στην εποχή μας που, λόγω της οικονομικής κρίσης, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος φαντάζει ίσως πολυτέλεια στα μάτια κάποιων, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή την ημέρα αυτή προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης επισκέφθηκε το 29ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, όπου αρχικά ενημέρωσε για τη μεγάλη σημασία και τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο τα δάση, καθώς και για τις απειλές που υφίστανται, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια των μικρών μαθητών, συμβολική φύτευση καλλωπιστικών φυτών στον εξωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν υπηρεσίες κομμωτικής στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Υλικοτεχνική υποδομή από την Περιφέρεια για την Αστυνομία στη Στερεά Ελλάδα