Ειδήσεις

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για τον ΠΕΛ


Πρόσφατα, στα μέσα Ιουνίου, κατέθεσα νέα ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  σχετικά με την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (επισυνάπτεται).

Σε αυτή την ερώτηση έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Κυβέρνηση σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία, τον προγραμματισμό και το στρατηγικό σχεδιασμό της Έκθεσης.

Δυστυχώς, η απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό κ. Παπαδημητρίου είναι ακριβώς η ίδια με την αντίστοιχη που είχα λάβει, πριν ένα χρόνο, από τον τότε Υπουργό κ. Σταθάκη.

Σαν να μην πέρασε, από τότε, ούτε μία μέρα!!!

Προς επίρρωση αυτού, επισυνάπτονται οι σχετικές απαντήσεις.

Συνημμένο 2

Συνημμένο 3

Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, η πλήρης αδράνεια, η αδιαφορία και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ως προς τη διοργάνωση της 51ης Έκθεσης, η οποία και δεν διεξήχθη εφέτος κατά την ετήσια προγραμματισμένη περίοδο, η μοναδική αναφορά που γίνεται από τον κ. Υπουργό είναι ότι «υπό τις σημερινές συνθήκες αδιεξόδου στις οποίες βρίσκεται το νέο ΔΣ, θα προσπαθήσει να διεξάγει την Έκθεση, τον Σεπτέμβριο του 2017».

Βέβαια, στη συνοδευτική επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της ΠΕΛ, αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά και δέσμευση σχετικά με τη διοργάνωση της 51ης  Έκθεσης.

Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αναπτύξει και να διευρύνει τις δραστηριότητες και δυνατότητες της Έκθεσης, παρά την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΠΕΛ, που έγινε το 2014, και η οποία χαιρετίστηκε από τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Προηγούμενο άρθρο Καταβάλλονται τα Προνοιακά Επιδόματα
Επόμενο άρθρο Αναβάθμιση των υποδομών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από την Περιφέρεια