Ειδήσεις

Πρεμιέρα για το 2018 από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 13-2-2018ώρα 21.15   στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας – στην πρώτη προβολή για το έτος 2018 – με την ταινία “ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ” (Western)της Γερμανίδας σκηνοθέτη Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ. Μετά από 12 χρόνια σιωπής, επιστρέφει με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της, ένα ευφυές ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου.

Είσοδος Ελεύθερη 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ : Ένα άγριο φυσικό τοπίο, η συνεχής απειλή μιας αναμέτρησης, δυο ομάδες «σκληρών» ανδρών, οι ντόπιοι και οι ξένοι, ένα μικρό χωριό στην ζέστη του καλοκαιριού, ακόμη κι άλογα, το φιλμ της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ μοιάζει να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να δώσουν λόγο ύπαρξης στον τίτλο του φιλμ. Όμως αυτό το γουέστερν, διαδραματίζεται κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, εκεί όπου μια ομάδα Γερμανών εργατών έρχεται να χτίσει ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και να κάνει «έργα υποδομής» όπως λέει ο εργοδηγός στους ντόπιους. Η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους δυτικούς και τους βαλκάνιους, τους «Γερμανούς που επιστρέφουν», εβδομήντα χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρέθηκαν στην περιοχή, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, δημιουργούν αυτομάτως δυσπιστία. Περισσότερα

 

 

Γερμανία-Βουλγαρία-Αυστρία | 2017 | Έγχρωμο | Διάρκεια : 119

 

Με ένα καστ μη επαγγελματιών ηθοποιών και το μαγνητικό πρόσωπο του Μαίνχαρτ Νόιμαν να τον μεταμορφώνει στον ιδανικό πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας, η Γκρίζεμπαχ στήνει δίχως βιασύνη ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό που καταγράφει πειστικά την διαδρομή των σχέσεων, την πάροδο του χρόνου, την ζύμωση των διαφορετικών χαρακτήρων, απλά και μόνο από την συνύπαρξή τους. Και σχεδόν άκοπα, κατορθώνει να πλάσει ένα φιλμ που με καθόλου προφανή ή εύκολο τρόπο μιλά για μερικά απόλυτα σύγχρονα και από την άλλη πλευρά ολοκληρωτικά άχρονα ζητήματα. (Γ. Kρασσακόπουλος-flix.gr)

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση Χρ. Σταϊκούρα κατά την ενημέρωση από τον Επίτροπο κ. Pierre Moscovici
Επόμενο άρθρο Διακρίσεις στο τουρνουά Prince Of Pool Open 9 Ball του Sos Kids ΛΑΜΨΗ