Ειδήσεις

Προβολή της ταινίας «Η απόφαση» από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Η απόφαση», του Δανού σκηνοθέτηΤομπίας Λίντχολμ, που έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, την Τρίτη 01-11-2016 ώρα 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Η απόφαση που το άτομο παίρνει υπό πίεση και οι ηθικές περιπλοκές που αυτή επισύρει εξακολουθούν να απασχολούν ως θέμα τον Τομπίας Λίντχολμ, σεναριογράφο του συναρπαστικού «Κυνηγιού» και σκηνοθέτη της έξοχης «Πειρατείας στον ωκεανό».

ΥΠΟΘΕΣΗ :

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας στο Αφγανιστάν, ο διοικητής Κλάους Πίτερσεν και οι στρατιώτες του βρίσκονται σε διασταυρούμενα πύρα. Ο Κλάους θα πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση για να σώσει τους άντρες του, μια απόφαση με βαριές επιπτώσεις για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Με μια σειρά εξαιρετικούς ηθοποιούς στο πλευρό του (γνώριμους κι από το «Πειρατεία στον ωκεανό»), με προεξάρχοντες τον Πιλού Ασμπεκ και την Τούβα Νοβότνι, ο Τομπίας Λίντχολμ θα χτίσει ένα φιλμ υπόκωφης έντασης που χειρίζεται με λεπτότητα και ευαισθησία ένα ακανθώδες θέμα και δεν ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει, να προσφέρει ηθική καθοδήγηση ή απαντήσεις, όσο να σε κάνει να αναρωτηθείς και να τις αναζητήσεις εσύ. Γιώργος Κρασσακόπουλος – Flix.

Προηγούμενο άρθρο Τελετή τιμής για τους Αυστραλούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη του Μπράλου (1941)
Επόμενο άρθρο Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Τιθορέα