Ειδήσεις

Προσκυνηματική εκδρομή Ενορίας Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας στην Τήνο


Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διογράνω σε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας.

Οι προσκυνητές ανεχώρησαν από τη Λαμία το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έφθασαν στο λιμάνι του νησιού. Κατευθύνθηκαν αμέσως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου προσκύνησαν  την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης και προσευχήθηκαν στην Παναγία για την εκπλήρωση των πόθων και των βαθύτερων επιθυμιών τους.

TINOS 4

Στη συνέχεια αφού γευμάτισαν στη χώρα, κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανέβηκαν για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και περιηγήθηκαν στα χωριά της Άνω και Κάτω Μεριάς. Στις 7 το απόγευμα στο Ησυχαστήριο επεσκέφθησαν το Ησυχαστήριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή Άβδος και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου κ. Δωροθέου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Μετά τον Εσπερινό και το κέρασμα που προσφέρθηκε δείπνισαν στο ξενοδοχείο, όπου και κατέλυσαν.

TINOS 5

 

Το πρωί της επομένης ημέρας συμμετείχαν στην  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και αφού δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου ανεχώρησαν για τη χώρα, όπου είχαν την ευκαιρία για δεύτερη φορά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Ευαγγελιστρίας και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της χώρας του νησιού.

TINOS 3

TINOS 1

Το μεσημέρι ανεχώρησαν για την Ραφήνα, απ’ όπου κατευθύνθηκαν στην Νέα Μάκρη και προσκύνησαν το Σκήνωμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

TINOS 1

Γεμάτοι ευλογίες, χάρη και πνευματική αγαλλίαση αργά το βράδυ υπέστρεψαν στην Λαμία και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Σεβασμιώτατο με την ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού.

Εκ του Μητροπολιτικού Ναού

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 30χρονος για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στη Φθιώτιδα
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση Περιφέρειας για το χαμό του Κώστα Μίχου