Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών για το 2016


Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για του τελευταίου τρίμηνο του 2016 ανακοινώνει στο κοινό το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών και μας προσκαλεί όλους να λάβουμε μέρος. Η έναρξη του χειμερινού προγράμματος ξεκινάνε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με το καθιερωμένο καφεδάκι. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ     2016

 ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  6.30 μ.μ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

Καλωσορίζουμε και εφέτος το φθινόπωρο, με το καθιερωμένο μας καφεδάκι ή τσάϊ και αλμυρά και γλυκά χειροποίητα εδέσματα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Σαμαράς. Εφέτος  θα μιλήσουμε και θα γελάσουμε με «ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ», που θα μας παρουσιάσει η κυρία Πάβια Αργυρίου, εκπαιδευτικός.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ( Τριήμερο 28ης)

ΝΥΜΦΑΙΟ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΠΡΕΣΠΕΣ- ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Τριήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ σε όμορφα φθινοπωρινά τοπία, πηγές ιαματικές και λίμνες. Το πρόγραμμα περιληπτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 28/10: Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. και με μικρή ενδιάμεση στάση, άφιξη μεσημέρι στο Νυμφαίο, όπου θα σταματήσουμε περίπου (3) ώρες για βόλτες και φαγητό. Από Νυμφαίο απ΄ευθείας Καστοριά, όπου θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο «Τσάμης» με υπέροχη θέα, μπροστά ακριβώς στη Λίμνη, περίπου 4 χλμ από Καστοριά, με όμορφο παραλίμνιο δρόμο μέχρι την πόλη, για όσους αγαπάνε το περπάτημα. Χρόνος ελεύθερος. Το λεωφορείο το βραδάκι θα μεταφέρει όσους επιθυμούν στην Καστοριά και το βράδυ αργά θα μας επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

Σάββατο 29/10: Εκδρομή στις Πρέσπες. Φαγητό στο χωριό Ψαράδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος. Το λεωφορείο το βραδάκι θα μεταφέρει και πάλι,  όσους επιθυμούν στην Καστοριά και το βράδυ αργά θα μας επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

Κυριακή 30/10: Αναχώρηση στις 9.00 π.μ. και άφιξη το μεσημέρι στα Λουτρά Πόζαρ. Στάση για μπάνιο, βόλτες και φαγητό. Αναχώρηση γύρω στις 3-4. Άφιξη στην Λαμία το βράδυ 10 με 11.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 140.00€, ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ 125.00€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 190.00€. (Περιλαμβάνονται μεταφορές και δύο βράδια στο ξενοδοχείο Τσάμης 3* με πρωϊνό μπουφέ). Δηλώσεις συμ/χής με προκαταβολή 50€ στα τηλ: 6980005754 – Όλγα Κουρέπη και 6973038627 – Σοφία Κατσούδα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 7.00 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Λεωνίδου 9-11)

Σε συνεργασία με το «Βιβλιοπωλείο Μπέτσης» και Εκδόσεις Πατάκη, φιλοξενούμε στην πόλη μας την κυρία ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, να μας παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα «Γράμμα στον Κωστή». Για το βιβλίο θα μιλήσει το μέλος του Δ.Σ. Χριστίνα Μήτσιου, φιλόλογος.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 6.30 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Λεωνίδου 9-11)

Ομιλία της κ. Μαρίας Ευθυμίου, ιστορικού, αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Παν/μιο Αθηνών, με θέμα «ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΜΕΣ ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Η κ. Ευθυμίου έχει βραβευθεί (2013) με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλιας» και είναι γνωστή για τα επιτυχημένα σεμινάρια Παγκόσμιας Ιστορίας που κάνει δωρεάν σε όλη την Ελλαδα τα τελευταία δέκα χρόνια, τα οποία έχουν παρακολουθήσει γύρω στα 50.000 άτομα!  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια του Φιλανθρωπικού μας Μπαζάρ και σας περιμένουμε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με πολλές εκπλήξεις και δώρα!

Προγραμματίζουμε να παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση στην Αθήνα εντός Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα σας ανακοινωθούν τηλεφωνικά και  κατά την διάρκεια των εκδηλώσεών μας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Παράρτημά μας τον μήνα Σεπτέμβριο 2016:

  • Όπως κάθε χρόνο βράβευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κάστρου είκοσι τρεις μαθητές από όλα τα Λύκεια της Φθιώτιδας, οι οποίοι αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, και ακολούθησε ξενάγησή τους στο Αρχαιολογικό μουσείο του Κάστρου και μικρή δεξίωση.
  • Είχαμε προγραμματίσει να βοηθήσουμε ενεργά την φιλανθρωπική εκδήλωση που θα γινόταν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Πλ. Πάρκου «Όλη η Λαμία μια αγκαλιά», όπου θα διαθέταμε ατομικά γλυκίσματα, τα έσοδα των οποίων θα βοηθούσαν στην αγορά των αμαξιδιων για τα ΑΜΕΑ. Δυστυχώς η εκδήλωση αναβλήθηκε, λόγω βροχής και όλα τα εδέσματα μοιράστηκαν σε ευαγή ιδρύματα της Λαμίας.

                        ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!         ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Επαναπατρισμός λειψάνων ήρωα καταδρομέα Χρήστου Λιγδή
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τους δράστες που ανατίναξαν Α.Τ.Μ. στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού