Ειδήσεις

Σε διημερίδα στην Ισπανία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Έργο «CHIMERA»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «InnovativeculturalandcreativeclustersintheMEDarea-Καινοτόμες πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανικές συστάδες στην περιοχή MED» και ακρωνύμιο «CHIMERA» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «INTERREGMED», με προϋπολογισμό 2,5 εκ Ευρώ.

Μέσα στα πλαίσια του εν λόγω Έργου η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρευρέθηκε στην Καταλονία και πιο συγκεκριμένα στην Τεράσα της Ισπανίας, για τις ανάγκες των εργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής του Έργου. Στόχος της διημερίδας ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας στις τοπικές επιχειρήσεις πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής, με απώτερο σκοπό την δημιουργία και την οργάνωση μέσω συμπράξεων ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας στον τομέα πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής (CCIclusters).

 

Ο Επικεφαλής της ομάδας Έργου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κος Θεμιστοκλής Χειμάρας, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Περιφέρειας στην Ισπανία για τις ανάγκες του Έργου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθειά μας στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πεδία που δεν αξιοποιούνται στο βαθμό που θα έπρεπε από την χώρα μας, όπως αυτό του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας. Αυτό επιδιώκεται μέσα από την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Έργων όπως  το  ‘’CΗIMERA’’, στο οποίο συμμετέχουμε ως εταίροι».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταδικάζει την τιμωρία στρατιώτη