Ειδήσεις
Tags |

Σταδιακή επανεκκίνηση λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων


Λειτουργώντας  υπεύθυνα και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις  Κ.Υ.A. και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διατηρήσαμε τις αθλητικές μας  εγκαταστάσεις κλειστές, χωρίς εξαιρέσεις,  για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του Covid-19 και με γνώμονα την δημόσια ασφάλεια  όλων  των δημοτών μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν  ότι από την επόμενη εβδομάδα  τα δεδομένα οδηγούν  σε σταδιακή,  υπό όρους, επαναλειτουργία αθλητικών   εγκαταστάσεων για μερίδα  Αθλητών  και υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων σε αγωνίσματα,  με  την τήρηση  των επιβαλλόμενων μέτρων  προστασίας και τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα της αρμόδιας Επιτροπής, προετοιμαζόμαστε  για  τις  νέες συνθήκες.

Η  ελεγχόμενη  πρόσβαση, το ανώτατο όριο αθλουμένων και  χωρητικότητας, ο περιορισμένος  χρόνος  παραμονής, ή  μη χρήση αποδυτηρίων, η απολύμανση αθλητικών  οργάνων και χώρων  θα τηρηθούν πιστά όπως προβλέπεται.  

Για την καλύτερη  προετοιμασία και εξυπηρέτησή τους,  καλούνται κατά προτεραιότητα οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ,  Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας (βάσει του μηχανογραφικού τους δελτίου)  να επικοινωνήσουν με το Γραφείο  του Τμήματος  Αθλητισμού στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο,  στο Τηλ. 22310-67413  ή στο Μail:  d.striftos@lamiacity.gr 

Η Χρήση των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες και διαδικασίες, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους.   Στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ  (www.gga.gov.gr) και του Δήμου Λαμιέων (www.lamia.gr)  αναρτώνται σε τακτική βάση  πληροφορίες  σχετικά με τα μέτρα προστασίας.   

Η ανάγκη διαφύλαξης  της δημόσιας  υγείας επιβάλλει την συνεργασία όλων, ώστε να επιτευχθούν συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των μέτρων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TMHMAΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Εκ μέρους των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 θα επιτρέπεται η αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων μαθητών/ τριών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, σε κολυμβητήρια, για την αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων στο αγώνισμα της κολύμβησης, ως προβλέπεται για την εισαγωγή αυτών στις ακόλουθες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο της ως άνω προετοιμασίας, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να προσκομίζει κατά την είσοδό του/ της στην αθλητική εγκατάσταση τα κάτωθι:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.
  3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για COVID-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.
  4. Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο, στο πεδίο ενημέρωσης, με θέμα: «Αθλητισμός & COVID19»: https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες των ομοσπονδιών που αφορούν στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και της κολύμβησης και έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων»: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports Σας γνωρίζουμε ότι κάθε αθλητική εγκατάσταση ενδεχομένως να θέτει χρονικούς περιορισμούς στη χρήση αυτής για την αθλητική προετοιμασία κάθε υποψηφίου/ας. Στην περίπτωση αυτή, ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας συνίσταται να είναι μία (1) ώρα.
Προηγούμενο άρθρο Από τα κεντρικά γραφεία του Δ. Στυλίδας θα εξυπηρετείται το γραφείο της Δ.Ε. Εχιναίων
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε κλοπή από επιχείρηση στη Λαμία