Ειδήσεις

Στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας


Το χρονικό διάστημα από 28/3/2017 εως και 2/5/2017 το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας επισκέφτηκε τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος. Υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους και έγινε εκτενής αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα παρατηρείται έλλειψη προσωπικού συγκεκριμένων ιατρικών ειδικοτήτων όπως π.χ παιδιάτρων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και προσωπικού γενικών καθηκόντων όπως π.χ υπεύθυνων φύλαξης και καθαριότητας. Με βάση το οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος λειτουργούν με το 50% του προβλεπόμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Επιπλέον παρουσιάζονται προβλήματα στην υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή (π.χ μερική έλλειψη αντιδραστηρίων, ελλιπής συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, ύπαρξη πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, καθυστέρηση στην παραλαβή αναλώσιμου υλικού, έλλειψη ιματισμού, υλικών καθαριότητας και γραφικής ύλης ) .

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθούν σε υγειονομικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, παράλληλα με το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο, όλες οι Πρωτοβάθμιες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ν. Φθιώτιδος. Έτσι θα επιτευχθεί αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με συνέπεια τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι του νομού θα λαμβάνουν ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υγείας στο τόπο διαμονής τους. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας να προσφέρουν τις απαραίτητες παροχές, με γνώμονα τα καθήκοντα που η πολιτεία  έχει αναθέσει ( πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας)

ΤΟ Δ.Σ

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας στη συνάντηση με την αντιρατσιστική κίνηση Βόλου – Πηλίου
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας γα τον Ασωπό