Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία για τον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός»


Συνέντευξη τύπου για τον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπό», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου, έδωσαν σήμερα στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας, η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδρέας Μακρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τραχίνα Νίκος Αντωνίου καιτο μέλος Λουκάς Πρατίλας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης επισήμανε:

«Ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», για μια χρονιά ακόμα, τον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16 χιλιομέτρων με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός», ένα ξεχωριστό αγώνα που ακολουθεί την ιστορική διαδρομή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες στις Θερμοπύλες. Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή θα ξεκινήσει από το σημείο εκκίνησης που βρίσκεται δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας και ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων αλλά και αρκετές εποχικές λίμνες, θα καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Αυτό που επιθυμώ να υπογραμμίσω είναι ότι και αυτή η διοργάνωση εντάσσεται, μαζί με τα Θερμοπύλεια που πραγματοποιεί ο Δήμος μας κάθε Σεπτέμβρη, σε μια συντονισμένη προσπάθεια για ορθολογική ανάδειξη και προβολή του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών. Παρακινώντας κάθε πολίτη να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην Ιστορία, ένα βήμα πιο κοντά στις ρίζες του και να γνωρίσει τον τόπο όπου πήρε σάρκα και οστά η υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, θάρρους και αυταπάρνησης του Λεωνίδα και των συντρόφων του, το βαρυσήμαντο αυτό σημείο αναφοράς στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια Ιστορία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» το δραστήριο αυτόν σύλλογο – μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων που κάθε χρόνο συνδιοργανώνει με το Δήμο Λαμιέων δυο σημαντικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος, με πολλαπλά οφέλη για τα μέλη του αλλά και την τοπική κοινωνία:

  • Τον Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16 χιλιομέτρων «Ανοπαία Ατραπός», στις πλαγιές του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου
  • Και τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής», μαζί με τους δυο μικρότερους αγώνες , τον «Ελλέβορο» και τις «Φαρμακίδες», αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβρη στις πλαγιές και στις κορυφές της Οίτης , δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να θαυμάσουν την σπάνια βιοποικιλότητα που προσφέρει το βουνό του Ηρακλή.
  • Εξίσου σημαντική είναι όμως η συμμετοχή του Συλλόγου Τραχίνα και σε εθελοντικές δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο. Συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις όπως το «Let’sDoItGreece», σε λαμπαδηδρομίες για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς, διατηρούν τα δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών, στην Οίτη και στο Καλλίδρομο, ανοιχτά, τόσο για την τέλεση των αγώνων, όσο και για πεζοπορίες από φίλους του βουνού και της φύσης, που έρχονται από όλη την Ελλάδα.

Να ευχαριστήσω ακόμα το ΤΕΙ Στερεάς το οποίο στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, θα συμμετάσχει με το τμήμα Φυσικοθεραπείας του και θα βοηθήσει στην επιστημονική στήριξη της διοργάνωσης.»

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Λοκρών για ληξιπρόθεσμες οφειλές