Ειδήσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 22 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα (30) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή της Θήβας και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίσταση και απρόκλητη σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα σε διενεργούμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε αδασμολόγητο καπνό, μεικτού βάρους (820) γραμμαρίων.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερις (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, του Μονομελούς & Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών και (39) μηνών, για φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, κατ’ εξακολούθηση.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και μία στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

Σε περιοχές της Φθιώτιδας (Λαμία, Ράχες, Άγιο Κωνσταντίνο, Τραγάνα, Αταλάντη) :

  • (2) αλλοδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,
  • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και
  • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.

Σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα – Παραλία Αυλίδας) :

  • (2) ημεδαποί από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
  • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και
  • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Σε περιοχές της Βοιωτίας (Π.Α.Θ.Ε. – Ορχομενός) :

  • (1) αλλοδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και
  • (1) ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Χαλκίδας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και δύο στη Λαμία και στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Άμφισσας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μυτικά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο 390.490 € για σχολικές δαπάνες στο Νομό Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαμιέων