Ειδήσεις

Συλλήψεις 22 ατόμων σε ένα 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Οκτώ (8) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

  • (2) στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
  • (2) στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς.
  • (2) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
  • (1) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
  • (1) στο Γαλαξίδι Φωκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Κατασχέθηκαν συνολικά (65,96) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και (1,9) γραμμάρια ηρωίνης.

Πέντε (5) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις και ειδικότερα:

  • Ημεδαπός στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • Ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.
  • Αλλοδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.
  • Αλλοδαπός στον Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού.
  • Ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (700) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα μας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα, ένας στη Λαμία και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Άμφισσας – Δελφών αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα μας.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα, ένας στην Ιστιαία Ευβοίας & ένας στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας & Αμφίκλειας – Ελάτειας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, ημεδαπός στους Ωρεούς Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας (20) εκατοστών.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση ζει το όνειρο της εξόδου από τα Μνημόνια, οι πολίτες τον εφιάλτη των κατασχέσεων»