Ειδήσεις

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας


Συνεδρίασε χθες 25-02-16 η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας ώστε να καθορίσει την περαιτέρω δράση του.

Στις 4 του Φλεβάρη, με τη συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην πόλη μας και σ΄ όλη τη χώρα, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα πολιτικά κόμματα και τους δανειστές, ότι οι πολιτικές λιτότητας, τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου και τα αντι-ασφαλιστικά τους σχέδια ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Δεν έχουμε υποταχθεί, δεν έχουμε λυγίσει, στεκόμαστε όρθιοι. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε μέχρι να εισακουστεί η φωνή μας και αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:

1ον   Την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού μας.

2ον Την πραγματοποίηση 48ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη βουλή του οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού.

3ον   Προτείνουμε την περικύκλωση της Βουλής αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, την ημέρα της ψήφισης του.

4ον Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, επιμένουμε στη διαχρονική θέση μας για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο.

5ον Οι μεγάλες δυνάμεις οφείλουν άμεσα να σταματήσουν τον πόλεμο στην Συρία. Το προσφυγικό/ μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο και σύνθετο ζήτημα διεθνιστικής αλληλεγγύης το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζεται με μονομερείς πρωτοβουλίες και παραβιάσεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευθύνες για την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση δεν είναι δυνατόν να βαρύνουν μόνο τη χώρα μας. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οφείλουμε όλοι μας, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, συνδικάτα, σύλλογοι και σωματεία, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας συλλογικών δράσεων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στον νομό μας.

6ον Την διοργάνωση ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή την Πέμπτη 10 Μαρτίου όπου μεταξύ των άλλων θα αναλυθούν οι αλλαγές στις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Τσιάμης                                     Κωνσταντίνος Χαλάτσης

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει την αντιαναπτυξιακή πολιτική»
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων