Ειδήσεις

Συλλογές ειδών για τους πρόσφυγες από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας


Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους, που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά  η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Λαμίας, πάντα στο πλευρό των προσφύγων προσπαθώντας να  βοηθήσει στη επίλυση καθημερινών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν και υπερασπίζοντας κάθε στιγμή τα δικαιώματά τους, συνεχίζει τις δράσεις της.

Την  Κυριακή  2 Απριλίου μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων στις Θερμοπύλες, μεταφέροντας τρόφιμα που ήταν 100 κιλά ρύζι , 75 κιλά αλεύρι καθώς και πακέτα μωρομάντηλα ,που μοιράστηκαν στις οικογένειες που μένουν εκεί. Τα τρόφιμα ήταν προσφορές από Λαμιώτες και από την αντιρατσιστική πρωτοβουλία του Βόλου.

Η ενέργεια μας αυτή έγινε χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα, και οι πρόσφυγες μας ευχαρίστησαν για την βοήθεια, που τους παρέχουμε ένα χρόνο τώρα .

Έγινε συζήτηση με τους πρόσφυγες, οι οποίοι εξέφρασαν με αγωνία τους προβληματισμούς τους για τη διοικητική διαδικασία για το άσυλο, τη μετεγκατάσταση και την οικογενειακή επανένωση, για τη γραφειοκρατία και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, την έλλειψη συντονισμού, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες ασύλου, που οδηγούν σε χαοτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στηρίζει μέχρι τέλους τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ζωή και αξιοπρέπεια. Απαιτούμε την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων ,την αξιοπρεπή διαβίωση ,την χορήγηση ασύλου ,την ισότητα και την ελευθερία όλων των ανέστιων που φτάνουν εδώ.

Καλούμε  τους κατοίκους της περιοχής μας να συνεχίσουν να συνεισφέρουν την πολύτιμη βοήθειά για τους πρόσφυγες όπως έκαναν μέχρι τώρα .

 

 Συλλογές  θα γίνονται κάθε Δευτέρα  8-9  στο Εργατικό Κέντρο στη Λαμία .

Τα είδη που χρειάζονται είναι:

-συσκευές και ταμπλέτες για τα κουνούπια

-παπούτσια αθλητικά, γυναικεία και ανδρικά , νούμερα  36 – 42 σε καλή κατάσταση

-είδη ρουχισμού για βρέφη

– σορτσάκια – μπλουζάκια για αγόρια

-σανδάλια , σαγιονάρες

-καροτσάκια και πάρκα για παιδιά

-σαμπουάν για μωρά

-σεντόνια και μαξιλαροθήκες

-χλωρίνη

-ηλεκτρική σκούπα

-παιχνίδια

Προηγούμενο άρθρο Ορίστηκαν οι διαιτησίες για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας