Ειδήσεις

Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας


Την Δευτέρα 22/8/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ζυγούρη. Από το Διοικητικό Συμβούλιο παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Μπαρμπαρούσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεωργίου, ο Γ. Γραμματέας κ. Ντούζγος και τα μέλη κ. Δρόμος, κ. Παληογιάννης και ο κ. Αντωνιάδης.

Ο κ. Ζυγούρης μας ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία ορισμένων τμημάτων όπως των Τ.Ε.Π. και τις προσπάθειες που γίνονται να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές. Λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού, η κάλυψη των αναγκών γίνεται με μετακίνηση προσωπικόυ από όμορα νοσοκομεία είτε από δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ, Κέντρα υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία είναι στην αρμοδιότητα της 5ης Υ.Π.Ε. Όσον αφορά στην κάλυψη των κενών του Τ.Ε.Π. σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εσωτερική μετακίνηση ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών από ήδη υποστελεχωμένα άλλα τμήματα του νοσοκομείου με αποτέλεσμα την μη ομαλή έως και επισφαλή εφημέρευση αυτών των τμημάτων.

Όταν βέβαια αυτές οι μετακινήσεις δεν γίνονται έγκαιρα και σε ικανό αριθμό τότε δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα εφημέρευσης.

Η αποψίλωση του Γ.Ν. Λαμίας από ιατρικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει μέριμνα αναπλήρωσης ικανού αριθμού μόνιμου προσωπικού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πρόληψης επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

Αν αυτό συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Λαμίας.

Γι’ αυτό ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας και 5η Υ.Π.Ε. να προχωρήσουν τις διαδικασίες ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Λαμίας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής και ασφαλής εφημέρευση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και να μην ζήσουμε πάλι τις περιπτώσεις της διακομιδής περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπιστούν στο Νοσοκομείο Λαμίας αν ήταν πλήρως στελεχωμένο.

Πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση – ιατρική κάλυψη κάθε πολίτη και η παροχή κάθε είδους ιατρικής περίθαλψης όταν την χρειαστεί είναι πρωτεύουσες ανάγκες σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία και ίσως ο μοναδικός κλάδος που δεν χωράει εκπτώσεις και περικοπές.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Σε Υπάτη και Άμφισσα το «Play On» του Rick Abbot από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη του 1ου Αμφικτυονικού Αγώνα Δρόμου «Ευθύμιος Χριστόπουλος»