Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών


Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη , συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2016 και το σχεδιασμό των δράσεων κι ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις) του χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, οι Αντιδήμαρχοι ΔΕ Αταλάντης, Δαφνουσιών , Οπουντίων  εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αταλάντης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής της Αστυνομίας, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Αταλάντης, ο Δ/ντης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών, ο Πρ/νος του τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κος Αθ. Καρακάντζας με το Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας και το Πρ/νο Εργοταξίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων έντονων καιρικών  φαινομένων στο Δήμο Λοκρών. Μετά τον θετικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2016 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Νικόλαος Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι απαιτείται ανασχεδιασμός της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια του Δήμου Λοκρών για τον απεγκλωβισμό κατοίκων  του Δήμου και όχι στην Εθνική Οδό όπου υπάρχει εργολάβος .
Τέλος , ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής , σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

syntonistiko-1

Προηγούμενο άρθρο Διημερίδα με θέμα: Ένα βουνό 4 εποχές στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας
Επόμενο άρθρο Που και πως ψηφίζουν οι Μηχανικοί της Ανατολικής Στερεάς στις Εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου