Ειδήσεις

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας: «Καμία απόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας»


Μπροστά στο νέο έγκλημα που διαπράττει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και απολύει με περίσσιο θράσος 15 εργαζόμενους από την υπηρεσία της σίτισης, τους δηλώνουμε σε όλους τους τόνους: «Δεν θα τους περάσει!»

        Οι συνάδελφοί μας είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς οι περισσότεροι, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου, μεταφέρονται κάθε τόσο από τον ένα εργολάβο στον άλλο, και για εμάς δεν νοείται εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης που περνάει πάλι πάνω απ’ τις πλάτες μας και μέσα από τις τσέπες μας, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας covid-19 να χάνουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι και να οδηγούνται στην ανεργία και την ανέχεια.

        Αν σκεφτούμε και την κατάσταση των δομών υγείας πανελλαδικά, αλλά και στο Νομό μας, ανησυχούμε αφού η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και των άλλων αστικών κομμάτων άφησε τις θυσίες του λαού και της νεολαίας μετά την πρώτη καραντίνα να πάνε χαμένες. Ικανοποίησε τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χορηγώντας τους ζεστό χρήμα, ενώ για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη για να αυξήσει το ιατρικό-νοσηλευτικό-βοηθητικό προσωπικό! Οι ΜΕΘ ασφυκτιούν πανελλαδικά και αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές πέρασε τροπολογία για μίσθωση(!) υπηρεσιών και υποδομών από τα δημόσια Νοσοκομεία, λεφτά δηλαδή που πάλι από τις τσέπες μας θα βγουν!

        Έχουν αφήσει τους χώρους δουλειάς έρμαια στη μετάδοση του ιού, τα παιδιά μας έκθετα σε τμήματα 25-30 μαθητών, τους εργοδότες ελεύθερους να αλωνίζουν και να παίζουν και με την υγεία και με τα δικαιώματά μας αφού κάνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο κατά το πώς κρίνουν ανάλογα με τα κέρδη τους και μας κουνάνε και το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης»!

        Σηκώνουμε μέτωπο ενάντια στη χυδαία επίθεση για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και καλούμε για συμμετοχή στην κινητοποίηση του σωματείου την Τρίτη 10/11 στις 14.00 στην πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας.

 Διεκδικούμε:

  • Να επαναπροσληφθούν οι 15 εργαζόμενοι της σίτισης !
  • Κατάργηση όλων των εργολαβιών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (στην σίτιση, καθαριότητα, τεχνική Υπηρεσία, φύλαξη κλπ) και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην δύναμη του Νοσοκομείου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, Ιατρών και νοσηλευτών.
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των δομών υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ για τον covid-19 και δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

ΝΤΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                      ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ: Το Νοσοκομείο Λαμίας να πάρει πίσω τις απολύσεις
Επόμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Στήριξη της συγκέντρωσης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στο Νοσοκομείο