Ειδήσεις

Σύσκεψη Κατρούγκαλου – φορέων για την απασχόληση


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε διά του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Διαμαντάρα, στη μεγάλη σύσκεψη του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς  που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2016. Στη σύσκεψη μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας καθώς και εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων.

Αντικείμενο της συνάντησης, που κράτησε αρκετές ώρες, ήταν τα προγράμματα και οι κανόνες για την επιδότηση της απασχόλησης και σειρά προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

EVE

Όπως δήλωσε, στο περιθώριο της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, το πρόγραμμα για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ήταν πάγιο αίτημα των επιμελητηρίων αλλά και οι όροι με τους οποίους εφαρμόζονταν επίσης είχαν μεγάλη σημασία, ώστε να μη γίνονται απαγορευτικοί. Ανοίγει δε παράθυρο για επιδότηση της εργασίας και αυτοαπασχολουμένων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, οι 100 δόσεις για τις οποίες δεν προβλέπεται επαναφορά αλλά κάποιοι τρόποι διευκόλυνσης όσων τις έχασαν, καθώς επίσης και το αίτημα εδώ και τρία χρόνια του παγώματος των οφειλών & την μετατροπή – ανταλλαγή σε ασφαλιστικό χρόνο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο «Ελαιώνας»