Ειδήσεις

Το αριστούργημα του Strauss «Ηλέκτρα» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας


Elektra

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με την Metropolitan Opera και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει για πέμπτη χρονιά το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live In Hd» με νέες παραγωγές.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met: Live in HD, που αυτήν τη στιγμή μεταδίδεται σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 66 χώρες παγκοσμίως, έχει προσελκύσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια θεατές από την έναρξή του, τον Δεκέμβριο του 2006. Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό το αγκάλιασε από την αρχή του, ενώ ολοένα και περισσότεροι θεατές το ανακαλύπτουν κάθε χρόνο.

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της Μet Opera στην Ελλάδα και την Κύπρο αυξάνονται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μεταξύ αυτών είναι τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Η φλογερή τραγωδία του Strauss για την αρχαία Ελληνίδα πριγκίπισσα έρχεται για πρώτη φορά στη Μet, στην τελική μορφή της σκηνοθεσίας της από τον θρυλικό σκηνοθέτη Patrice Chéreau, ο οποίος πέθανε το 2014 και δεν ευτύχησε να δει την παρουσίαση του έργου του. Το όραμά του όμως ενσαρκώνεται μέσα από τη σοπράνο Nina Stemme, με τις απαράμιλλες μέχρι σήμερα ερμηνείες της στις ηρωίδες του Strauss και του Wagner. Η Stemme ερμηνεύει την Ηλέκτρα, την ηρωίδα που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα της, Αγαμέμνονα. Η Waltraud Meier ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη ΜΕΤ ως Κλυταιμνήστρα, μητέρα της Ηλέκτρας και αντικείμενο της οργής της, η Adrianne Pieczonka ως Χρυσόθεμις, αδερφή της Ηλέκτρας, ο Eric Owens στον ρόλο του Ορέστη, του εξόριστου αδερφού της, και ο Γερμανός τενόρος Burkhard Ulrich, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ, στον ρόλο του διεφθαρμένου μονάρχη Αίγισθου.

Διευθύνει o παλιός συνεργάτης του Chéreau, Esa-PekkaSalonen.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

 Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).  Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από την Metropolitan Opera και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για την προπώληση των εισιτηρίων,  μπορείτε να επικοινωνείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ημέρες και ώρες γραφείου.

Προηγούμενο άρθρο Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει… στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «Sial Paris 2016»