Ειδήσεις

Το ΕΚΠΕΦ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και πραγματοποιεί συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Διάκου.

Η σημερινή κυβέρνηση αγνοώντας τις ανάγκες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, αφού υλοποιεί με ευλάβεια το 3ο και το 4ο μνημόνιο με μέτρα 17 δις ευρώ, φέρνει προς ψήφιση στη βουλή ένα προϋπολογισμό λιτότητας και δυσβάστακτης φορολόγησης, με ταυτόχρονη μείωση της συνολικής δαπάνης για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 1,6 δις ευρώ για το 2018.

Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα. Η Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου φορέα, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των ανέργων, αλλά και των νέων της χώρας μας που συνθλίβονται από τις πολιτικές υπερλιτότητας και τα νέα μέτρα.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο αγώνας μας είναι αναγκαίος ώστε να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να διεκδικήσουμε την δημόσια υγεία, την περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια παιδεία που αξίζουμε ως πολίτες της χώρας μας.

Λέμε ΟΧΙ στην αδιέξοδη πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία μας, ανακυκλώνει την ύφεση και στραγγαλίζει τους έλληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2018, ενός προϋπολογισμού που εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία και διευρύνει την ύφεση.

Λέμε ΟΧΙ στην τροπολογία που επιχείρησε μέσα σε ένα βράδυ να φέρει στη βουλή η «φιλοεργατική» κυβέρνηση  για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, τη στιγμή που όσα χρόνια κυβερνά μας υπόσχεται επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική.

ΟΧΙ άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Λαμιέων ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τις δημόσιες δομές υγείας της Στερεάς Ελλάδας