Ειδήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για κατασχέσεις μισθών και πλειστηριασμούς


Ούτε τα… ψίχουλα που πέφτουν κάτω από το τραπέζι, δεν περισσεύουν πλέον για το λαό, καθώς για την αύξηση της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζεται στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ακόμη και η ίδια η βιολογική επιβίωση των λαϊκών εργατικών οικογενειών.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μοιράζουν την λαϊκή περιουσία της χώρας μας σε διάφορα οικονομικά συμφέροντα ανά τον πλανήτη ( ΗΠΑ , Γερμανία, Κίνα , Γαλλία , Ρωσία), συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι ντόπιοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και οι “ανεξάρτητες αρχές” εσόδων, ρημάζουν με φοροεπιδρομές , κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τα λαϊκά εργατικά νοικοκυριά.

Με “όπλο” τις… μεταρρυθμίσεις των μνημονιακών νόμων, κορυφώνεται ληστρική επιδρομή σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Κοινωνικά επιδόματα, σπίτια και αμπελοχώραφα φτωχών λαϊκών οικογενειών, λεηλατούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου.

Στη Φθιώτιδα, χιλιάδες λαϊκές οικογένειες οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση και την απόγνωση, αντιμετωπίζοντας μέσα σε όλα και την αναλγησία των τραπεζών και των μηχανισμών του αστικού κράτους. Των ίδιων τραπεζών και κρατικών μηχανισμών, που γίνονται “χαλί στα πόδια” των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, “παραβλέποντας” δάνεια και χρέη και δίνοντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες.

Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση εργάτη από την ανατολική Φθιώτιδα, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συγγενικού του προσώπου με προβλήματα αναπηρίας. Η Εφορία, για δικό του χρέος που δεν ξεπερνά τις 3000 €, δεν δίστασε προχωρήσει σε κατάσχεση του λογαριασμού, που έμπαινε το επίδομα του συγγενικού του προσώπου.

Στη δυτική Φθιώτιδα, άνεργος εργάτης, απειλείται με κατάσχεση των λιγοστών περιουσιακών του στοιχείων, που δεν είναι τίποτε άλλο από το φτωχικό πατρικό του σπίτι σε ορεινό χωριό και ένα μικρό κτήμα με λίγες ρίζες ελιές, εξαιτίας ενός χρέους προς το ΟΑΕΕ, από την εποχή που διατηρούσε μια μικρή επιχείρηση. Ενός χρέους που με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ και το οποίο δεν μπορεί πλέον ούτε να εξοφλήσει, ούτε να ρυθμίσει, με βάση τα ελάχιστα σημερινά του εισοδήματα.

Μακριά από την επίθεση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών δεν έχει μείνει ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση. Με πρόσχημα τους μνημονιακούς νόμους, οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Δήμου Μακρακώμης, προχωρούν σε κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές δημοτικών τελών, που δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες ευρώ. Μάλιστα, για την “διευκόλυνση”, της είσπραξης των δημοτικών τελών, οι υπηρεσίες των Δήμων μπορούν πλέον, να χρεώνουν στα δημοτικά τέλη ύδρευσης, τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, των δημοτών που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καταδικάζει και καταγγέλλει τη ληστρική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών εργατικών οικογενειών της Φθιώτιδας και ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί απέναντι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της οποίας φτωχικής τους περιουσίας, με κάθε μέσο και δυνατότητα που μπορεί να αξιοποιήσει. Απευθύνει παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους εργάτες, ανέργους αλλά και τους φτωχομικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να αποτρέψουν την περαιτέρω εξαθλίωση τους και να παλέψουν για την επανάκτηση των χαμένων τους δικαιωμάτων. Να μην μείνουν απαθείς απέναντι στην επίθεση που δέχονται και να μην αποδεχθούν μοιρολατρικά την περαιτέρω εξαθλίωση τους.

 

Ήδη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη και συνδρομή των εργαζόμενων και των ανέργων της Φθιώτιδας που βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συγκρότηση επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, που γίνονται κάθε Τετάρτη και στο ειρηνοδικείο της Λαμίας, όπου κάθε εργαζόμενος άνεργος ή συνταξιούχος  μπορεί να απευθυνθεί, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6986 108 669 , 6977 257 211 και 6944 878 005, για παροχή συμβουλών και υποστήριξης αλλά και τον συντονισμό και οργάνωση της από κοινού πάλης και δράσης.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο 40 συλλήψεις σε μια ημέρα στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Επέτειο 28ης Οκτωβρίου 1940