Ειδήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για την απεργία


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας χαιρετίζει τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των εργατών , των αγροτών, των συνταξιούχων , των ανέργων και των νέων της Φθιώτιδας, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Μια συγκέντρωση που αποτέλεσε δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και ένα αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον εργαζόμενο λαό.

Μια συγκέντρωση, που παρά το κλίμα τρομοκρατίας και απογοήτευσης που καλλιεργούν η κυβέρνηση, η εργοδοσία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, αποτελεί παρακαταθήκη για τους ταξικούς αγώνες και την πάλη για κατάργηση των μνημονιακών νόμων, για υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για 751 € κατώτερο μισθό , για κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις , για εργατικά δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, Βαγγέλη Τσολίσιου, ο οποίος κατήγγειλε τις πολιτικές που εφαρμόζουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποίες οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για νέους αγώνες η συμμετοχή στην σύσκεψη που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.

Στην διπλή εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες στον καπιταλισμό, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του παραρτήματος Φθιώτιδας της ΟΓΕ,  Γιώτα Αναγνωστοπούλου, ενώ κάλεσμα στις νέες γενιές πάρουν την υπόθεση της εργατικής τάξης τα χέρια τους, απηύθυνε στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος των συνταξιουχικών σωματείων Φθιώτιδας, Γιάννης Παπαδημητρίου, όποιος παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση συνταξιούχων το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα.

Την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, Παναγιώτης Πολίτης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για ενδυνάμωση και μαζικοποίηση της ταξικής πάλης, καταγγέλλοντας παράλληλα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, στα οποία συνηγορούν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Κάλεσε επίσης σε μαζικούς αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την Επιθεώρηση Εργασίας για εμπαιγμό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Λαμία, σταμάτησε για λίγη ώρα και η πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε την απεργιακή συγκέντρωση, όπου αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας. Στην πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετείχαν με το μπλοκ των αγροτών και αγροτικά μηχανήματα, στέλνοντας μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, δεν αντιμετωπίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου ως μια “ντουφεκιά”, αλλά ως ένα σταθμό στην ταξική πάλη και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί σε χώρους δουλειάς και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας που αφορούν τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη ενάντια στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής στην οδό Καποδιστρίου της Λαμίας που διοργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, διοργανώνει σύσκεψη για τις 18.00 της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα τις εξελίξεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Απευθύνει κάλεσμα στα 15μελή συμβούλια των μαθητών, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και στα Σωματεία εργαζομένων της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά και να στείλουν το μήνυμα ότι η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα για να αντιμετωπίζεται με τη λογική της σχέσης “κόστους – οφέλους”.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο 11ης σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Επόμενο άρθρο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή