Ειδήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας συμπαραστέκεται στους απεργούς των ΟΤΑ


Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συμπαραστέκεται στους εργαζομένους συμβασιούχους των ΟΤΑ του Νομού μας που απεργούν σήμερα και   απαιτούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Ακόμα και σήμερα και παρά το δεδομένο ότι έχουν περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη ψήφιση της τροπολογίας που θα έδινε λύση στο θέμα της απληρωσιάς των συναδέλφων συμβασιούχων στους δήμους εξακολουθούν να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επειδή ο επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα. θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα 3 μηνών.

Για όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση φέρνει τη βασική ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεση λύση.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να μη λέει επί της ουσίας κουβέντα.

Δεν μπορεί να παρακαλάνε οι εργαζόμενοι τους δημάρχους για το δικαίωμα τους στη δουλειά και η κυβέρνηση να μένει μόνο στην έκδοση εγκυκλίων.

Τις αντιφάσεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων να τις λύσουν αυτοί που τις έκαναν και σήμερα οχυρώνονται πίσω από την δήθεν ανεξαρτησία του ελεγκτικού συνεδρίου.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη μία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πιέζει τους δημάρχους την ίδια ώρα όμως είναι σε ισχύει η αντιδραστική νομοθεσία που τους επιτρέπει να προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους και από τα δικαιώματα τους, να απορρίψουν και να μην υπογράψουν την νέες συμβάσεις εργασίας που απαιτούν ο επίτροπος και οι Δήμαρχοι.

Να σταματήσει κάθε εκβιασμός των εργαζομένων, που τους οδηγεί στους εργολάβους που νοικιάζουν εργαζόμενους. Καμιά απόλυση εργαζόμενου.

Όλοι μαζί απαιτούμε:

  • Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.
  • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου μετά την λήξη τους 31/12/2017.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ    

Προηγούμενο άρθρο Η Λαμίας υποδέχθηκε τα οστά δύο Μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Πλούσιο σε εκδηλώσεις το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Φθιώτιδας