Ειδήσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για την παύση λειτουργίας του αξονικού τομογράφου


Από την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας βρίσκεται εκτός λειτουργίας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους του Γ.Ν Λαμίας:

  1. Οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι για μία εξέταση τόσο αναγκαία όσο και επείγουσα, να διακομίζονται σε άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιφέρειας ή σε ιδιωτικά κέντρα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία , έκθεση σε κίνδυνο και οικονομική επιβάρυνση.
  2. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος ,αφού στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες γίνονται διακομιδές των ασθενών σε Νοσοκομεία όμορων νομών της 5ης ΥΠΕ. Έτσι αυξάνονται οι εργατοώρες που αφιερώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΕΚΑΒ, Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό) και επιβαρύνονται τα Νοσοκομεία προορισμού .
  3. Ενώ οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να χρησιμοποιούν όλες τις σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους προκειμένου να προσφέρουν τις καλύτερες παροχές φροντίδας υγείας στους ασθενείς, αυτό δεν είναι εφικτό λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος .

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των

Κέντρων Υγείας θεωρεί οτι:

Α)Είναι επιτακτική και αναγκαία η επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γ Ν Λαμίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Γ Ν Λαμίας εξυπηρετεί το μεγαλύτερο κομμάτι πληθυσμιακά και γεωγραφικά της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

Β)Είναι απαραίτητη η ανανέωση γενικά της υλικοτεχνικής υποδομής του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά

στο μέλλον.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουν όλοι αυτοί που επηρεάζουν με τις

αποφάσεις τους την καθημερινότητά μας , ότι η ΥΓΕΙΑ είναι δημόσιο αγαθό και ουσιαστικά ότι ευρώ δαπανάται για αυτήν αποτελεί μία σίγουρη επένδυση για το παρόν και το μέλλον.

Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων.

 

ΤΟ Δ.Σ

Προηγούμενο άρθρο Καθυστέρηση στην κίνηση των οχημάτων του Δήμου Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: «Κτηνοτροφικά φυτά και βιώσιμη γεωργία»