Ειδήσεις

Υποδοχή των προσφυγόπουλων στη Φθιώτιδα


Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Μοσχοχώρι Λαμίας το σχολείο, με δύο μήνες καθυστέρηση, τα παιδιά των προσφύγων πολέμου που φιλοξενούνται στο Κέντρο των Θερμοπυλών. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας ήταν παρούσα με δεκάδες μέλη της και καλωσόρισε τα παιδάκια του Δημοτικού και του Γυμνασίου, διοργανώνοντας μια σεμνή υποδοχή με τραγούδια και κολατσιό.

Τα παιδιά αυτά δυστυχώς, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα φοιτήσουν στις κανονικές τάξεις και στα κανονικά ωράρια, μαζί με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους. Θα πηγαίνουν στο σχολείο από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 κάθε μέρα και με τον τρόπο αυτό δυστυχώς δεν θα συμμετέχουν στις σχολικές δραστηριότητες και την ευρύτερη σχολική ζωή, ούτε θα συναναστρέφονται με τους συνομηλίκους τους.

Παρ’ όλα αυτά, η χαρά στο πρόσωπο αυτών των παιδιών, που βρίσκονταν μετά από πολύ καιρό μέσα σε σχολικό περιβάλλον, ήταν ανείπωτη. Κάποια από αυτά είχαν 3 χρόνια να πάνε στο σχολείο λόγω του πολέμου και της προσφυγιάς. Τα παιδάκια μετά το καλωσόρισμα, έκαναν μάθημα, έπαιξαν στο διάλλειμα στο προαύλιο του σχολείου, και ένιωσαν να επανέρχεται στη ζωή τους μια δόση κανονικότητας.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας θα συνεχίσει τον αγώνα της με την πίστη ότι η δημοκρατία, η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός και η ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων, θα επικρατήσει του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της μισανθρωπιάς.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας θα συνεχίσει να προβάλλει το αυτονόητο, πως δεν φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για τη φτώχεια του ελληνικού λαού ή για την υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας. Πως ο ελληνικός και ο συριακός λαός είναι και οι δύο θύματα του ίδιου ανθρωποφάγου συστήματος που γεννά φτώχια, ανεργία και πολέμους. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών, ντόπιων και ξένων, και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά προϊόντων La Mia Stevia σε Συλλόγους Διαβητικών σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθρο Στο Δήμο Λοκρών θα συνεχίσει τις επισκέψεις του ο Χρ. Σταϊκούρας